Andra Vardag Vegetariskt

Risonisallad med fetaost och dill

Igår chockade jag mig själv och min matrepertoar med att göra något helt nytt. ”Vadå då, du är ju matbloggare”, tänker ni nu. Och visst är det så. Jag har bloggat om mat i fem år nu, och just därför kan det ibland vara lite extra svårt att komma upp med något nytt. Men plötsligt händer det! Den här risonisalladen är både nyttig och god, och kan ätas varm, ljummen eller kall. Dillen och fetaosten gör den extra god och somrig i smaken. Grundinspirationen kommer från ett recept från ICA, men jag har pimpat det lite.

Risonisallad, ca 5 portioner
3 dl risoni
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
0,5 zucchini
3-4 tomater
1 röd paprika
5 salladslökar
bladen från en halv basilikaplanta (kan uteslutas)
1 dl hackad dill (fryst,tinad går jättebra)
1 påse babybladspenat á ca 70 g
salt och peppar
1 pkt fetaost

Koka risonin. Risoni ser ut som ris men är som pasta, så koka det på samma sätt som du kokar makaroner. Hacka fänkålen och börja med att fräsa den några minuter ensam så att den mjuknar, den är mycket hårdare i konsistensen än de andra grönsakerna. Pressa sedan ner vitlöken och hacka zucchini, tomater, paprika och 4 salladslökar, och låt detta få fräsa med ett par minuter. När det börjar bli klart, rör ner basilikablad, dill och babyspenat. Salta och peppra. Häll över allt i en trevlig skål, och garnera med en hackad salladslök och smulad fetaost. 

22 maj, 2014

12 kommentarer

  1. Låter jättegott!
    Måste bara säga att jag testade ditt brynta smör igår när vi hade gäster….. Mums!!! Det blev en succé!! Tack!

  2. Det är aldrig för sent att testa nytt, man kan lära gamla hundar sitta och så vidare:) Det måste ju hela tiden finnas nya saker att prova och upptäcka, annars blir det ju inge kul. Tog evigheter tills vi testade risoni också, men gott var det. Och dill, det kan man inte överdosera (enligt Håkan) så gott så att slänga i en sallad.

    Vi skickar er stora kramar och hoppas att allt är bra!

  3. Nu har vi provat risonisalladen till middag. Jag hoppade över fänkålen (tyvärr) för att få med resten av familjen, men det var väldigt gott ändå!

  4. Jag har inte bestämt mig vad jag tycker om risoni egentligen. Tycker de kan kännas lite slajmiga ibland. Men när de serveras i en sån här fräsch sallad kan det inte bli annat än jättegott 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration