Bärsallad med halloumi
Skriv ut
Halloumisallad med bär
Sensommarsallad med stekt halloumi, mangold, mynta, säsongens bär och knapriga pekannötter. En ljuvlig kombination av sött och salt!
- Total tid: 25 min
- Antal portioner: 2 1x
Scale
Ingredienser
- 50 g pekannötter
- 1 nypa flingsalt
- ca 50–70 g mangold eller spenatblad
- bladen från en basilikaplanta
- ett knippe mynta
- 150–200 g halloumiost
- 100 g björnbär
- 100 g hallon
Dressing:
- 3 msk olivolja
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk vit balsamvinäger
- Salt och peppar
Instruktioner
Börja med att rosta pekannötterna i en torr stekpanna ihop med en nypa flingsalt. De är klara när de börjar dofta och bli något mjuka. Lägg över på ett fat att svalna. Skölj mangolden och skär den i bitar. Plocka bladen från basilikan och myntan och blanda med mangolden, och fördela på två tallrikar. Skiva och stekhalloumin i olivolja eller smör, och fördela över salladen. Strö över björnbär och hallon. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Avsluta med att strö över nötterna.
FREEDOMtravel
1 oktober, 2015 at 3:13 e mÅh vad läckert och gott det ser ut! Halloumi har vi saknat sedan vi lämnade Sverige. Har letat överallt, men inte hittat…
Helena
8 oktober, 2015 at 10:46 f mJaså, det trodde jag inte skulle vara så ovanligt i övriga Europa? Där ser man! Ni får åka till Grekland och äta lite annars. 😉
Mårtenssons kök
4 oktober, 2015 at 5:43 e mLåter inte ett dugg konstigt någonstans faktiskt, tvärtom så klingar det ljuvligt i våra öron! Dessutom är detta ju en sån där vacker sak som man äter med ögonen också, tjusigt värre!
Ha nu en fin oktobervecka, välkommen eller inte:)
Kramar på er alla
Helena
8 oktober, 2015 at 10:47 f mHärligt! Jo, det faktiskt jättegott. 🙂 Kram på er!