Skriv ut

Halloumisallad med bär

Halloumisallad-bär

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Sensommarsallad med stekt halloumi, mangold, mynta, säsongens bär och knapriga pekannötter. En ljuvlig kombination av sött och salt!

Ingredienser

Scale
  • 50 g pekannötter
  • 1 nypa flingsalt
  • ca 5070 g mangold eller spenatblad
  • bladen från en basilikaplanta
  • ett knippe mynta
  • 150200 g halloumiost
  • 100 g björnbär
  • 100 g hallon

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Salt och peppar

Instruktioner

Börja med att rosta pekannötterna i en torr stekpanna ihop med en nypa flingsalt. De är klara när de börjar dofta och bli något mjuka. Lägg över på ett fat att svalna. Skölj mangolden och skär den i bitar. Plocka bladen från basilikan och myntan och blanda med mangolden, och fördela på två tallrikar. Skiva och stekhalloumin i olivolja eller smör, och fördela över salladen. Strö över björnbär och hallon. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Avsluta med att strö över nötterna.