Drinkar

Rosévins-slushie med persika och jordgubbar

Rosévins-slushie med persika

Rosévins-slushie, visst låter det härligt? Som en vuxen version av barnens slushiedrinkar som brukar säljas på nöjesfält!

Sedan början av sommaren har jag sett små korgar med persikor och nektariner i min lokala matbutik, och det är ofta bra erbjudanden på dem. Nästa gång du handlar, köp hem dig en korg och gör drinkar av persikorna! (Visst kan du äta persikorna som de är också, men att mixa dem med rosé blir ju helt klart roligare.) 

Att rosévin passar prima med persika och jordgubbar är ingen nyhet, det är ofta som det står på rosévinsflaskorna att smaken går åt persika. Ofta går den även åt röda bär, och att mixa rosévin med enbart frysta, röda bär, lite lime och sockerlag är också en megahit. Kanske att du hört talas om frosé? Det är ju frozén rosé kan man säga, rosévin som blandats med frysta bär eller frukter. Och det är rosévins-slushie också, precis samma sak. Jag bara tyckte att slushie lät lite extra gott nu när sommaren är som allra varmast. 

Så ja, både persikorna och jordgubbarna måste frysas innan för att ge drinken en slushieeffekt. (Här kan man förbereda dagen innan med att skala persikorna och skära dem i bitar och frysa in, och snoppa och frysa jordgubbarna.) I ärlighetens namn tinar frukten och bären ganska fort i värmen, men hur slushig och isig man vill ha drinken kan man styra själv med isbitar också. Man kan även kyla glasen före servering. Oavsett, så är det en riktigt frisk och fräsch sommardrink. Den är inte söt, men vill man ha i sötma är det fritt fram att hälla i lite sockerlag eller flytande honung. Man kan även spetsa den med något starkare om man vill.

Skriv ut

Rosévins-slushie med persika

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Frosé eller rosévinsslushie? Oavsett namn så blir det ljuvligt när du mixar frysta persikor och jordgubbar med rosévin!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 20 min
 • Tillagningstid: 5 min
 • Total tid: 25 min + frystid
 • Antal portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale
 • 5 st normalstora persikor
 • 0,5 liter jordgubbar
 • 3 dl isbitar
 • 750 ml rosévin

Instruktioner

Skala persikorna, skär dem i bitar och kärna ur dem, och frys bitarna i minst två timmar innan du börjar göra drinken. Snoppa och frys jordgubbarna också, såvida du inte använder dig av redan frysta jordgubbar.

Har du en normalstor mixerkanna (jag har en från Kitchen Aid som jag tror är ganska normalstor) kommer inte allt att få plats i en omgång, och då får du dela upp mixandet i två olika omgångar. Det enklaste är då att bara halvera receptet och göra det två gånger i mixern. Har du en större mixerkanna är det bara att köra på. 

När allt är ihopmixat är det bara att hälla upp i glas och servera!

25 juli, 2021

4 kommentarer

 1. Låter gott!
  Skulle vilja fråga nåt helt annat, om man har ett par timmar på Öland, nu på söndag, vad rekommenderar du att man besöker? Solliden tänkte vi, men annars? Vi är fyra vuxna (barnen har blivit stora, 20 o 23) plus en liten hund.

  1. Hej Lotta! Hmm, några timmar bara… Solliden är ju alltid jättefint, och speciellt så här års. Då kan man ta en tur in till Borgholm också och äta på Norrings Creperie om man vill. Eller så kan man ta bilen (om ni har bil med er?) och köra söderut istället. Då skulle jag åka mot Gårdby och köpa praliner hos Fröken Frankenstein, och sedan vidare ner mot sydöstra sidan. Antingen hade jag ätit hamburgare i Stenåsa, eller kört lite längre ner till Gräsgårds hamn och ätit fish and chips. Hoppas att ni får härliga timmar på Öland!

   1. Tack för tipsen! Vi hann dessvärre inte så mycket, så vi sparar dom till nästa gång. För vi kommer tillbaka! I stort sett hann vi bara med själva Borgholms stad, som vi blev mycket förtjusta i. Nästa gång skippar vi Kalmar, vi spenderade lördagkvällen/natten där. Åt på en totalt värdelös restaurang med noll service, Larmgatan 10. Varnar för den.
    Men Öland, ja tack!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration