Somrig rosévinsdrink med bär
Här har ni välkomstdrinken nummer ett till midsommar, gott folk! Och alla andra sommarkvällar också, för den delen.
Det är rosévin mixat med frysta bär, lite pressad lime för syra och lite sockerlag för sötma. Eftersom basen är rosévin och ingen starksprit blir drinken lite snällare än vad till exempel en daiquiri blir. Jag har inte i så mycket frysta bär (eller is) att det blir daiquiri-konsistens, men det är ju såklart valfritt. Snabbt går det också, speciellt om man har färdig sockerlag stående i kylen. Bara att lägga allt i mixern och köra när gästerna är på ingång. Om ni provar den här drinken vågar jag faktiskt lova att det kommer att bli en av sommarens storfavoriter!
Somrig rosévinsdrink med bär
Sommarens enklaste favoritdrink – rosévin mixat med frysta, röda bär, lime och lite sockerlag. Perfekt att servera till många, vacker i glaset och helt fantastiskt god!
- Total tid: 10 min
- Antal portioner: 2 1x
Ingredienser
- 2 msk sockerlag
- 0,5 st lime – pressad saft
- 2 dl rosévin
- 1 dl frysta jordgubbar
- 1 dl frysta hallon
Instruktioner
Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag, låt svalna. Sockerlag står sig bra i kylen, så koka gärna upp mer än vad du behöver och spara i en flaska till nästa tillfälle.
Pressa limen och häll i en blender eller mixer.
Mätt upp och tillsätt rosévin och frysta bär. Tillsätt sockerlagen.
Mixa till slät konsistens och servera direkt.