Andra

Födelsedagsbarnet!

Idag fyller Olof 35, den gamle räven! Här poserar han i sitt nya förkläde som han fick av mig i födelsedagspresent redan i helgen, för han var så otålig. Olof har velat ha ett läderförkläde á la Per Morberg hur länge som helst, men just de förklädena kostar ju skjortan. Därför blev vi så glada när vi hittade det här, på ett läderföretag mitt ute på landet på Öland, för en betydligt bättre peng. För att inte tala om närproducerat! Höhö. Ribes Läder, heter det.

Av Bally fick Olof Jamie Grillar, så att han kan bli lite extra inspirerad nu när han ändå har fint förkläde att grilla i. Bally ämnar stå bredvid grillen och erbjuda sina provsmakarkunskaper.

Min rara mamma hade varit förbi huset innan vi kom hem och lämnat av blommor och vin, och skrivit på det lilla kortet att vi skulle skölja ner kvällens rårakor med vinet. Olof fick välja vilken middag han ville, och han valde storfavoriten rårakor med stekt bacon, stekta äpplen och rårörda lingon. Som synes av bilden till vänster är flaskan med riojavin öppnad, så vi tog henne på orden. Rårakor och rioja är inte att underskatta.


Kvällens efterrätt blev pannacotta med smak av kaffe och honung, en gammal klassiker från Paolo Robertos första kokbok som jag inte har lagat på ett par år. Den får det bli mer av framöver, för oj vad god den är!

15 Kommentar

 1. Anna

  11 september, 2012 at 8:35 e m

  Grattis till Olof! Ser himla gott ut den där pannacottan. kram på dig

 2. Anonym

  11 september, 2012 at 8:38 e m

  Låter som Olof (och du!) har haft en underbar födelsedagskväll! Stora kramar till er bägge, men framför allt till 35-åringen idag!

  Hipphipp hurra!

  Mia och Mattias och de små barnen!

 3. Två Trappor

  11 september, 2012 at 8:45 e m

  Härligt! Grattis till "den gamle räven"! 🙂 Alltid lika inspirerande och upplyftande att läsa din superhärliga blogg! Tack för att du alltid sprider så mycket glädje och inspiration! Kram Madeleine

 4. Amy's piece of cake

  11 september, 2012 at 9:04 e m

  Hurra, hurra, hurra, hurra för härliga Olof! Snart ses vi och då ska du få en extra födelsedagskram!

  Den där pannacottan… give me!

 5. Anonym

  12 september, 2012 at 10:30 f m

  Man måste våga nya djärva kombinationer, så varför inte rårakor och Rioja!

  Er fina blogg är som att läsa en trevlig tidning varje dag, man blir glad av texten och bilderna är alltid välkomponerade och en fröjd för ögat.

  Stor kram från Mamma

 6. Mårtenssons kök

  12 september, 2012 at 2:43 e m

  GRATTIS från oss båda!!!

  PS. Håkan är inte ett enda dugg avis på förklädet… tro inget:) DS.

  Kram

 7. Matarkivet

  12 september, 2012 at 2:47 e m

  Stort grattis till Olof! Så stilig han är i sitt nya fina förkläde!

 8. Mary & Magnus - m.ade b.y m.ary

  12 september, 2012 at 3:55 e m

  Vi har redan grattat Olof via Fb, men nog förtjänar han ett grattis här också minsann! Grattis Olof! hurra! Du ser ut som den matexperten du är i ditt nya förkläde! kram Mary å Magnus

 9. Kim

  12 september, 2012 at 5:17 e m

  Hurra hurra hurra hurra!

  Sicket grym förkläde!

  Kaffe och honung låter… otippat men gott!

 10. Remsan

  12 september, 2012 at 6:53 e m

  Stort grattis i efterskott Olof! Du är ursnygg i ditt nya förkläde. Tycker dock att du kunde skippat skjortan under 😉 Kanske blir när julkorvarna ska stoppas, hi hi…
  Vad passar inte rioja till?! Man får helt enkelt bara anpassa tillbehören om det skulle bli någon miss-match.

 11. Sofie Johansson

  12 september, 2012 at 8:13 e m

  Grattis Olof! Snyggt förkläde. Såg att Jens Dolk även hade ett sådant. Rediga karlar har läderförkläde när de skvätter runt i köket!:)

 12. Frida

  12 september, 2012 at 8:50 e m

  Ett sådant förkläde är jag på jakt efter åt min sambo. Han älskar också Moberg och har velat ha ett sådant hur länge som helst. Har du lust att berätta vad stället hette, där det är inköpt? 🙂

 13. Helena

  13 september, 2012 at 7:16 f m

  Frida – stället heter Ribes Läder och ligger som sagt på Öland, inte alltför långt från Skogsby/Kåtorp. De har varken hemsida eller webshop, men du kan ringa dem och beställa ett på nr 0485-36435. Du kan ju säga att det var ett sådant förkläde som Helena och Olof Elm köpte, det borde de komma ihåg, för Olof var där och provade ut förkläde och allt.

 14. Anonym

  20 maj, 2013 at 1:01 e m

  Du räddade min mans födelsedag, tack! Han ville också ha ett läderförkläde. Ribes har numera en hemsida, om ej superinformativ. Dock var de väldigt trevliga när jag ringde o talade med dem.

Lämna en kommentar