Salamichips med parmesan- och tryffeldip
Nej, det här är inte en charkbricka som torkat i solen som man skulle kunna tro, det är en bricka med salamichips! Mycket gott och knaprigt, och perfekt mingeltilltugg medan man väntar på maten, eller som del av en buffé. I dipskålen syns en parmesanröra, som passar alldeles ypperligt till charkchipsen. Säg gärna till i charken att du ska göra chips av salamin, så kan de skära dina skivor lite tjockare.
Salamichips med parmesan- och tryffeldip, ca 4 portioner
Ca 30 skivor salami, t ex tryffelsalami och fänkålssalami
———-
Dip:
2 dl crème fraiche
1,5 dl finriven parmesanost
2,5 tsk tryffelolja
Grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225C. Lägg ut salamiskivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Torka till chips i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 6 min per plåt. Flytta sedan över chipsen till hushållspapper för att svalna.
Dip:
Rör samman parmesanost och crème fraiche, smaka av med tryffelolja och svartpeppar. Servera gärna dipen med sked så att gästerna kan klicka dipen ovanpå de tunna salamichipsen.
23 augusti, 2016
Det måste jag bara testa! Blir bra innan kräftorna på lördag 😉
Ha de gott. Kram, Catarina
Vad kul! Hoppas att det smakade bra! Kram!