Andra Pizza

Fredagspizza!

Alltså – vad gott det är med hembakad pizza! Jag kan äta hur mycket som helst. Och det gör jag också. Förra helgen var vi i Göteborg och hälsade på sjömanshustrun Louise och hennes sjöman Calle, och då bakade Olof och Calle pizza på fredagkvällen. Själv satt jag i soffan och drack vin och bläddrade i tidningar, och skyllde på att vi ändå inte fick plats i köket allihop, vilket må ha varit en sanning med modifikation. Louise var iväg och höll ett träningspass, både hon och Calle är fitnessinstruktörer på fritiden. Visst är det ironiskt att ett par av våra bästa vänner är så hurtiga, medan vi (nåja, jag i alla fall) är…motsatsen? Som tur är så älskar de god mat, vilket är en himla tur.

Calle är jätteduktig på att baka pizza, och lyckades faktiskt smyga ner lite fullkorn i degen när jag inte såg på.

Vi (ähurm, killarna) bakade fyra pizzor, som alla täcktes med tomatsås och toppades med riven mozzarellaost, parmesanost och vällagrad hårdost. De olika pizzorna hade följande smakkombinationer:

 • Brieost, parmaskinka och färsk, skivad tomat
 • Bacon, grönmögelost (gräddädel) pesto och pinjenötter
 • Bacon, getost, honung och pinjenötter
 • Bacon, soltorkade tomater, getost, fikonmarmelad och pinjenötter

Louise kom hem från sitt zumbapass lagom till att pizzorna gräddades i ugnen. Jag passade på att värma bakdelen mot ugnsluckan. Man får ju passa på.

Just det ja, det lades rucola på pizzorna också. Grönsaker, alltså.

Så här såg det ut i soffan medan pizzan bakades i köket. Kvällen efter var det min tur att laga mat. Bildbevis på det kommer framöver. Nu tar vi fredagkväll, tycker jag. Häpp!

2 november, 2012

6 kommentarer

 1. Haha! Härliga bilder, de e så de ska va. 🙂 Hembakad pizza slår de mesta så vi var tvungna att baka lite här ikväll, det är ju sååå gott och särskilt när man blandar lite olika ostar! Äppelkaka o vaniljsås till TV:n får de också bli lite senare…

  Jo, nog är det så att många rynkar på näsan åt ANDRAS ouppfostrade barn, men man känner ju ändå nånstans vart gränserna går och vad man själv aldrig skulle tillåta, mycket som sitter i egna värderingar och hur man själv blivit uppfostrad och då spelar de ingen roll om man har barn eller inte! 😀 Mitt tålamod är ganska långt ändå när det gäller andras barn, men när den odrägliga sidan sätter in så skäms jag å föräldrarnas vägnar…

  Apropå barn, är det inte dags för små knoddar snart så Bailey får lite kul på golvet? ;o)

  Ha en fin helg och tack för kommentarer hos mig!
  Kramis

 2. För börja med att tacka för hälsningen, TACK!

  Vilken kväll, att bara få sitta och vila (nog att det kan vara jobbigt att lyfta glaset och vända blad) och dricka vin när andra kämpar i köket.

  Men varför följde du inte med på zumban, det är ju kul ju. Inte alls som träning (tråkigt).

  Ha en skön helg, kraaaaam!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration