Andra Glass Öland

I Färjestadens hamn

På senare år har hamnen här hemma i Färjestaden verkligen levt upp! Från att ha varit ganska tråkig har den nu fått ett par nya restauranger och caféer, och är nu en riktigt gemytlig hamn att lägga till sin båt vid.

Ja, nu har ju inte Olof och jag någon egen båt, vi brukar sitta och snylt-fika på mammas och Günters båt istället. Men vi har en hund! Och honom brukar vi ofta promenera ner till hamnen med.

Det är ju så mycket roligare att promenera ner till en hamn där det händer grejer! I bakgrunden syns färjan Dessi, som går mellan Kalmar och Färjestaden varje dag på sommaren. Ett roligt alternativ till bussen.

Ni ser ju själva villket rivierastuk det är! Ja, nu menar jag ju inte mig själv som står och glassar i förgrunden (hähä) utan faktumet att det till och med har transporterats ut palmer till hamnen i stora krukor. Nästan som i Spanien!

De flesta badställen i Färjestaden är väldigt långgrunda, men hamnen hör till de ställen där man kan hoppa i och börja simma direkt.

Jag har en fix idé om att jag alltid vill känna på temperaturen på vattnet, oavsett om jag ämnar bada eller inte. (Oftast det senare.) Efter att ha doppat fötterna kunde jag konstatera att temperaturen var ganska trevlig. Bally valde att tro på det, samtidigt som han undrade om matte verkligen visste vad hon höll på med.

Årets senaste tillskott är restaurangen Sea Salt Kitchen och Ölandschoklads nya café där de serverar egentillverkad, italiensk glass.

Och det är bland annat det som är fördelen med att låta hundpromenaden gå ner till hamnen och inte bara ut i området därhemma; en hundrunda som innefattar glass är onekligen roligare än en hundrunda utan.

11 augusti, 2013

18 kommentarer

  1. Ajamen, vi som förväntade oss en följdbild på ett klädbad… Men nej då, så kul ska vi tydligen inte ha det:)
    Hamnen här har också fått en uppfräschning men någon italiensk glass har vi inte sett röken av Tack och lov, får vi kanske tillägga för annars hade vi förmodligen fått leva på vatten och skorpor vid detta laget!

    Hoppas att allt är bra med er,
    kramar

  2. Åh… Dessa bilder känns hur härliga som helst idag när det är höst ute.
    De har verkligen gjort fint där i hamnen. Du, du är alltid fin. Kram.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration