Restaurang

Finlunch på Villa Solbacken

Häromveckan åt vi finlunch på Villa Solbacken, min kollega Marija och jag. Det är ett över hundra år gammalt, vackert hus som ligger precis vid Ölandsbron, på Kalmarsidan.

Ni ser ju själva. Visst är det fint?! Så långt ifrån stimmig snabblunch på stan med parkeringshets och härj och allt vad det innebär. Här satt vi ner och bara tog det lugnt, kände oss som godsdamer och bara njöt av dem harmoniska miljön.

Maten får man hämta själv ute i köket där en säsongsbetonad buffé står uppdukad, och för att komma dit går man igenom den här korridoren….

…och kan då samtidigt passa på att spana in en av de här gigantiska kakelugnarna.

Maten tillagas i köket precis bakom, och varmhålls av den här fina gamla gjutjärnsspisen.

Både lunchmaten och salladsbuffén håller riktigt hög klass, vilket å andra sidan inte är så konstigt då det är killarna på Kalmarrestaurangen Postgatan som har flyttat ut sin lunch hit. Postgatan är en av Kalmars allra bästa restauranger, där maten alltid imponerar i varje detalj.

Eventuellt åt vi några bitar bröd för mycket.

Kaffe och hembakad småkaka hämtar man i det här lilla rummet.

Vill man ha ett lunchmöte i lugn och ro i Kalmar och har bil att köra de 5-10 minuterna ut till Svensknabben, då är det verkligen hit man ska åka. Konferens och sånt kan man också ägna sig åt här, och bröllop. Och julbord i december. Men börja med en lunch! Folk gifter sig så sällan nuförtiden. Här finns även bilder då när vi var där och lyxade oss med afternoon tea för några år sedan.

30 oktober, 2017

6 kommentarer

    1. Hej Maja! En vegan skulle utan problem bli mätt! En av gångerna jag var där valde jag att bara äta det vegetariska runt omkring, och det räckte gott och väl. Utbudet på grönsaker och rotsaker är jättestort. Men för att vara säker på att få något extra gott till skulle jag nog ringa någon dag innan och boka bord och då nämna det. Kocken har jobbat på PM och Vänner innan, han är riktigt bra!

    1. Det är hur mysigt som helst! Kan tänka mig att det är jättemysigt runt jul också. Får åka dit då igen och se stället i julskrud. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration