Familjen

Påsken i bilder

Då var påsken över för den här gången, och vi kan konstatera att både barn och vuxna var mycket nöjda med långhelgen. Evelyn fick ett påskgult paket av påskharen (alias mormor), som prasslade mycket spännande. 

Sällan har väl någon beskådat en bitring med sådan fascination. En mycket populär present.

Lille kusin Rahi fick också paket, påskharen hade tänkt på alla.

Lily fick en minipåse chips i sitt påskägg, ett par kex och såpbubblor. Hon vågar inte smaka på godis (vilket så klart är positivt), men chips och kex tycker hon om. Och det är ju trots allt inte så ofta det delas ut påskägg, ändå.

Sedan busade kusinerna, medan vi plockade fram maten.

Inför påskmiddagen färgade vi ägg med rödbetsspad. Det var jätteenkelt, man bara kokar äggen kvällen innan, låter dem svalna och skalar dem, och lägger dem sedan i en kastrull med rödbetsspad över natten i kylen. Ifall rödbetsspaden inte täcker äggen är det bara att blanda ut med lite vatten, färgen sätter sig utan problem ändå, och äggen smakade som vanligt.

Eftersom inspirationen inte varit på topp och jag hade feber i åtta dagar lagom fram till påsk, (ni hör att jag tycker synd om mig, va?) körde vi en repris på förra årets påskmiddag istället för att testa nya, spännande recept. Det blev kallskuren kyckling marinerad i soltorkade tomater, citron och timjan

…och en potatissallad med rucola, valnötter och soltorkade tomater. Bara sådant som kan serveras kallt och som kan förberedas i förväg.

Och nybakat, vitt bröd med prästost, ett måste på alla bufféer! Det bakades i och för sig samma dag, men det var det värt.

Syrran snodde åt sig lite bebisgos med Evelyn…

 …innan hon poserade excorsistartat bakom sin intet ont anande lillasyster. Förmodligen gav hon väl igen för gammal ost. 

18 april, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration