Andra Säsong Utflykt

Höstfika bland löven

I söndags när höstsolen sken som bäst blev jag så otroligt sugen på att gå en höstpromenad (självklart efterföljd av obligatorisk picnic) i trakterna kring sommarstugan. Det är så fint där borta nu på hösten, när alla lönnar har blivit sådär perfekt brandgula. För vem vet hurdant väder det är nästa helg, och jag kan faktiskt inte tänka mig en höst utan att ha fått gå de där stigarna och titta på alla de vackra färgerna.


Bally gillade att nosa omkring i skogen och böka runt bland alla löven, men tyckte dock att picnicen bjöd på ett alldeles för skralt utbud av hundgodis.

Istället för varm choklad hade vi med oss äppelglögg, som jag har kommit fram till är ett perfekt sätt att mjukstarta glöggsäsongen på! Varm äppelmust eller liknande glögg är en perfekt höstmysardricka! För det känns ju inte som att man vill börja med den kryddiga julglöggen riktigt än.

Alla de som skriver den där klassiska klyschan i kontaktannonser att de ”tycker om att gå höstpromenader med hunden” är nog inte så fel ute ändå. Det finns inte många sätt som jag hellre hade tillbringat min söndag på.

Här kommer en bild på äppelglöggen också, onekligen en ny upptäckt för min del! Just den här höstglöggen är smaksatt med kanel och vanilj och kommer från Kiviks Musteri. Den påminner lite om den här drinken, faktiskt. Gott!

2 november, 2011

16 kommentarer

 1. Vilka vackra bilder med de gula löven, jag bara älskar höstens färger.
  Här uppe i Luleå har nästan alla löv fallit till marken, men en ny vacker skepnad har tagit plats. Frostkantad natur, också det otroligt vackert.

 2. Härligt höstiga bilder! Själv använde jag just äppelglögg till min helstekta kotlett som fick gå på låg temp 100° i nästan 5 timmar.
  Äppelglögg, honungsglaze och kryddnejlika fick vara smaksättare åt steken.
  Öste den lite då och då.
  Det blev helt underbart gott och mört.

  Kram Mrs G

 3. Underbara höstbilder! Du är vacker som en dag :-)Och lilla Bally är ju bara så bedårande…..din man har fina motiv när han får rycka ut med kameran 🙂 Äppelglöggen har vi inte testat…låter spännande! Kram!

 4. Vilka underbara bilder, verkligen en riktig höstidyll! Jag har själv aldrig druckit äppelglögg, däremot drack jag mycket hot apple cider under höstarna i USA, det är nog ganska likt – och underbart gott! Verkligen perfekta höstdrycken! Får leta upp glöggen och se om de liknar varandra 🙂 Nu vill jag också på höstpromenad med hunden – fram för mer sådant!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration