Schnitzel – jawohl!
När Olof vill känna sig lite extra traditionell och …hrm…rustik, brukar han laga schnitzel. Den serveras med kapris och potatiskakor. Sås är bara att glömma, det ska pressas citron istället, tills knogarna vitnar. Tillagningen av schnitzel sker oftast i sällskap av Beatles, en flaska öl och en hungrig liten blandrashund som med en hoppfullt viftande svans erbjuder sina provsmakningstjänster. Olof låter hälsa att det bästa sättet att banka till köttbiten på är att lägga den i en plastpåse och helt enkelt ge den en jävel med stekpannan. Använd gärna en gjutjärnspanna, det är bra om det smäller lite. Det är i alla fall manligt. Jojomänsan. Så här går man tillväga för att utfodra 4 personer med schnitzel:
4 skivor kalvkött (lövbiff kan också funka. Oftast heter köttbiten något i stil med schnitzel redan i charkdisken)
1 litet fat med mjöl
1 skål med 2-3 uppvispade ägg
1 litet fat med ströbröd
salt
peppar
smör att steka i
——————–
potatis för 4 personer
salt
peppar
smör att steka i
——————–
kapris
citron
Börja med att koka potatisen och låta den svalna så länge som du har tid med. Sedan ska den rivas, formas till små ”biffar” som du sedan saltar och pepprar och avslutningsvis steker i smör. Schnitzeln ska paneras efter att den enligt Olofs testosteronstinna instruktioner har bankats, vilket görs så här; ta köttbiten, vänd den först i mjöl som du kryddat med lite salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Sedan är det bara att steka i smör. Servera med kapris och citronklyftor som pressas över schnitzeln.
Olof kan det där med matlagning! Banka livet ur köttet är macho! 🙂
Kalvött är verkligen det godaste till snitzel, men vi brukar alltid servera våra med en sardell också.
Sååååå gott!! Kommer knappt över tyska gränsen innan det ska va schnizel!!!:)
ha ha ha , min pappa som kom från Österrike skulle ha hört Olof smälla med gjutjärnet:)))
Du kan tro att när jag besökt släktingarna på pappas sida, då har jag blivit serverad schnitzel som är stora som ett helt fat..NU undrar jag HUR länge de bankade :))))) stor kram fina du:))
Den där Olof han har bra smak när det gäller mat. Blodpudding, grillad fisk och så dyker här nu upp finfin schnitzel. Han får gärna komma hit och banka till ett par åt oss också.
Min svärfar älskar schnitzel. Calle med. Verkar ligga i det manliga släktet, det där :=)
Trevlig helg till er, och speciellt till Bally såklart!
Det ser verkligen hur gott ut som helst!!
Den bästa schnitzeln har jag ätit på Limmareds värdshus!! Den är supergod!!
Kram Anna
Schnitzel är riktigt gott och Olof kan ju uppenbarligen sina grejer!
Schnitzel är en favorit här, så himla gott!