Andra, Utflykt

Matmässan Mitt Kök 2011

Så var det dags för en bildrapport från den stora matmässan i helgen! Efter att ha tuggat fradga över att vi hade några kronor för lite för att hänga in våra jackor (något som resulterade i en 50 minuter lång bankomatkö) kom vi till slut in i mässhallen. Hett tips inför kommande mässor är att ha kontanter med sig.

Kommer ni ihåg när jag testade handväsk-rosét Vernissage i våras? De var på mässan och ställde ut…

…precis som Ölands stolthet på finsmakarfronten – Ölandschoklad! Deras senaste pralin med smak av getost gjorde sig perfekt tillsammans med ett litet glas lagrad cava i en annan mässmonter.

Som synes av bilderna förekom en hel del provsmakning av vin. Jag fick provsmaka ett vin som var riktigt gott, med rejält med tryck i och mycket smaker.

Rijk’s Estate hette det, och när jag såg att det kostade 299 kr förstod jag varför det var så gott. Eller snarare varför det kostade så mycket som det gjorde.

Men det var ju inte bara vin på mässan. Paolo var ju där också! Ni ser ju själva hur taggad jag är. Jag har alltid gillat Paolo, och har alla hans kokböcker. Dessutom var han både trevlig och rolig.

Efter att jag hade fått mitt lystmäte i Paolos monter (där han visade upp sitt märke Le Zie som bland annat säljer olivolja, pasta och köksredskap) kände Olof att han behövde återhämta sig lite i en whiskymonter.

Olof var mycket nöjd med de rökiga whiskysorterna han fick provsmutta på. Själv tyckte jag att det påminde mer om fimpad pipa i en tunna med tjära. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med whisky.

Pasta däremot, det förstår jag mig på till fullo! Jag inhandlade ett storpack av min favoritpasta De Cecco, eller “finpastan” som jag brukar kalla den när jag köper den i affären. Efter det var vi ganska nöjda, och började långsamt röra oss hemåt. Eller ja, till Vasastan i alla fall, där vi avslutade kvällen med toscansk gryta på Oljebaren. En mycket trevlig heldag, med andra ord!

14 Kommentar

 1. Anna

  14 november, 2011 at 9:14 e m

  Å va härligt! De första bilderna önskade jag att jag också hade varit där (härligt att gå o sippa vin o smaka choklad o så) MEN när jag kom ner till bilden med Paolo så finns det inte ORD för hur mycket jag också hade velat vara där. Ser ut som ni haft det mysigt! Kram Anna

 2. Amy's piece of cake

  14 november, 2011 at 9:47 e m

  Ni verkar ha haft det riktigt bra, så härligt!
  Åhhh Paolo 😉
  Härliga bilder och vin är alltid gott!

 3. Anna-Karin

  14 november, 2011 at 10:06 e m

  Paolo! Vilken kändisspotting. Pontuz Löfgren var inte där?
  Kram från lantismojjen

 4. Matskafferiet

  14 november, 2011 at 10:15 e m

  Härliga bilder, ångrar att jag inte åkte dit!

 5. Too di Boo ♡

  14 november, 2011 at 11:19 e m

  Vilken härlig mässa!!! Jag tror jag hade fastnat både hos choklad mannen och Paulo , så himlens roligt… Jag tycker det är så kul att laga mat..Men du, Du är superduktig tjejen!!!! Alltid så inspirerande….Sen är det en annan lustig sak..jag ska visa dig ett foto på en av mina finaste vänner..NI TVÅ ÄR SOM KOPIER ..Ni är så lika varann…fniss…du ska få se:))))) kram kram fina:)))

 6. Hovkonditorn

  15 november, 2011 at 12:31 f m

  Rolig dag ni haft 🙂 Och De Cecco är en favoritpasta hemma hos oss också!

 7. Sofie

  15 november, 2011 at 9:44 f m

  Verkar vara en kanonmässa! Är också ett fan av fin-pastan de cecco.

 8. Sofia

  15 november, 2011 at 10:09 f m

  Fina bilder på fint par : ) och på Paulo han är kanon tycker jag med : ) kram Sofia

 9. Matarkivet

  15 november, 2011 at 11:17 f m

  Kul att få se hur det var på mässan.

 10. Lenita från Bohuslän

  15 november, 2011 at 3:28 e m

  Vilken underbar mässa :-)Hade varit helt lyrisk av att flanera runt där bland vin,whiskey,choklad och snyggingen Paolo….lyckliga du som fick träffa han.Älskar hans Italienprogram med släkt och vänner.Har nyligen lärt mig att dricka whiskey av min man…..det trodde jag inte att jag skulle börja med :-)Men..men….finns mycket kvar än att utforska! Tack för alla fina bilder du bjuder på…njuter! Kram.

 11. Helena

  15 november, 2011 at 7:01 e m

  Trevligt att det inte bara verkar vara jag som är lite extra glad i Paolo! 😉

 12. Remsan

  15 november, 2011 at 8:49 e m

  Så härligt ni ser ut att ha haft det. Trevligt att gå och sippa vin och kika på en massa godsaker. Mer än Paolo då 😉

 13. Pernilla

  17 november, 2011 at 8:55 e m

  åh, jag vill också träffa paolo! jag älskar paolo! okej, kanske inte älskar men jag är väldigt förtjust i paolo. hmm… fanns det mat på den där mässan också sa du?

 14. Emma

  23 november, 2011 at 4:03 e m

  Låter som en underbar dag! 🙂

Lämna en kommentar