Gulaschsopppa
Det här med gulasch, det låter ju inte så himla kul egentligen. Smaka på ordet: gulassscch. Men det är ju kul, och som soppa är det jättegott! Speciellt med en klick gräddfil i, och serverat tillsammans med ett gott, rustikt bröd. Värmande vintermat i allra högsta grad. Vill man ha
sin soppa med potatis kan man med fördel röra ner skalad och skivad potatis som
får puttra i soppan de 20 sista minuterna av koktiden. Det finns även en
latmansvariant på gulaschsoppa, och det är att göra den med köttfärs istället
för med hela bitar av kött. Då räcker det att koka soppan tills man är nöjd med
smak och konsistens, sedan är den klar att servera. Eller varför inte minska
avsevärt på vattenmängden, och servera den som gryta? Passar perfekt ihop med
bulgur.
högrev
tomater
paprikapulver (kryddan heter Smoked paprika)
det i ganska små bitar. Bryn dem i olja eller smör i en stor kastrull. Hacka
lökarna, pressa vitlöksklyftorna och bryn även detta. Tillsätt paprikorna
skurna i bitar. Häll i krossade tomater, vatten, vin, oxfond och kryddor. Låt
soppan få koka i minst 2 timmar för att köttet ska bli tillräckligt mört. Strax
före servering; skaka samman mjöl och vatten till en redning som du häller i
soppan för att få den lite tjockare. Koka i ett par minuter till, och servera sedan
soppan med en klick crème fraiche och bröd.
Älskar gulashsoppa! Så himla gott! Särskilt med riktigt kött, och inte med köttfärs. Vi åt en hel del goda gulashsoppor när vi var i Budapest. Men jag har faktiskt inte lagat någon själv… Tack för receptet!
mmm vilken läcker galosch hihihi. Jag sa alltid fel när jag var liten och har man väl vant sig vid något så är det svårt att ändra på det;)
Hoppas du får en fin och härlig lördagskväll!
Lagar just nu oxfilé från inlägget Lyxlagat och ska avsluta middagen med den vita chokladkrämen du skrivit om. Ingen dum lördag, grym blogg!
ÅH, gulasch som är så gott! Låter som ett härligt recept 🙂