Andra Grillat Sås

Pecorinokräm att starta helgen med!

Pecorinokräm, gott folk! Det nya svarta. Så gott att ni kommer att äta den med sked direkt ur skålen. Bara att ta ett vanligt paket med pecorinoost (paketen är på ca 100 g och brukar finnas bredvid parmesanen i mataffären) och mixa med 4 msk crème fraiche. Gudomligt! Passar till grillat, till att lägga på crostini eller klicka på en sallad.

Och nu är det fredag, och hur toppen är inte det? Jag har varit i ett sommarvarmt Stockholm ett par dagar på jobb, och kom precis hem igen. I onsdags träffade jag återigen Mary, och det är inte klokt vad härlig hon är! Vi åt middag på kvällen och satt i flera timmar och pladdrade, och eftersom Mary (till skillnad från mig) hade med sig en kamera för att föreviga den goda maten ska jag se om jag inte kan få åka snålskjuts på ett par av hennes bilder.

Men nu tar vi fredag, tycker jag! Ikväll vill jag ha grillat och rosé!

25 maj, 2012

6 kommentarer

  1. Vi lät grillen få svalka sig i skuggan och körde på fuskpizza och rödvin i dricksglas och grillade oss själva i solen.
    När jag läste ditt inlägg började jag fundera på om jag någonsin köpt hem pecorino. När jag sedan googlade på osten och hamnade bland italienska ostar lärde jag mig en hel del. Både om denna, parmesan och parmigiano-reggiano. Jag behöver resa till Italien tror jag bestämt.

  2. Yes, 4 msk räcker, då blir det en fin kräm. Vill man dock ha den lite lösare går det ju så klart bra att röra i lite extra creme fraiche.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration