Café och fika Rawfood Veganskt

Café OAS i Kalmar

Café Oas Kalmar I Kalmar finns ett café som heter OAS, som har nischat in sig på veganskt lyxfika och finkaffe. Nu är jag ju inte vegan, men jag uppskattar att fika på goda rawfoodkakor lika mycket som något annat. Den som tror att rawfoodkakor smakar kopieringspapper har helt klart inte hängt med i svängen. (Alternativt haft otur.)

Oas kaffe När jag ammade och enbart åt mjölkfritt för några år sedan var det jättesvårt att få tag i havremjölk på caféerna. På OAS är det snarare ovanligt att någon inte vill ha växtbaserad mjölk. Kaffet tas på fullaste allvar härinne, och lattearten är snyggast i stan.

Raw food Oas Kalmar Vi åkte hit för en helgfika för ett par veckor sedan när vädret fortfarande inbjöd till att sitta på uteserveringen, egentligen enbart för att jag dagen innan sett sådan här blåbärscheesecake med lavendel och absolut ville smaka. Den var lika god som den såg ut.

Oas rawfoodkaka Vegansk kladdkaka. Åt en likadan dagen innan.

Oas café KalmarDagens sallad och annat finns det också, och färgglada smoothies, chiapuddingar och annat. Det är organiskt som gäller på OAS, och väldigt mycket är glutenfritt. OAS alltså – definitivt värt ett besök om du vill prova något nytt!

7 oktober, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration