Öland

Ölandshelg med pumpor och loppis

Pumpor Ölands Skördefest Häromveckan var det ju skördefest här på ön! Ölands skördefest är en lika trevlig återkommande tillställning varje år, och vi älskar att åka runt och titta på loppisar, i trädgårdar, skördebutiker och att fika och äta det som som bjuds på ön. (Eller ja, man får ju pröjsa, men ni fattar.)

Grön pumpa På tal om betalning så är pumporna alltid lite dyrare under skördefesten. Har man möjlighet att köpa dem när skördefesten är över kan man alltid spara sig ett par slantar.

Pumpor Öland Vi åkte en tidig förmiddag till Robertssons längst ner på gatan i Björnhovda strax utanför Färjestaden. Där finns ett helt hav av pumpor, och till bra priser. Lily hittade en fin pumpa att ta med sig hem.

gosig katt Evelyn hittade en fin katt, som hon inte fick ta med sig hem. Men den var så kelig och gosig att man nästan hade velat sno med sig den hem. Tveksamt vad Bally hade sagt om det, dock. (Och kattens ägare med, för den delen.)

Ölands KvalitetsprodukterNär det började dra ihop sig till lunch åkte vi till Ölands Kvalitetsprodukter strax ovanför Mörbylånga. De grillade hamburgare och annat gott.

Vildsvinskebab Vildsvinskebab, bland annat. Evelyn uppskattade skyltningen och lekte tittut.

Ölands Kvalitetsprodukter Ölands skördefest Jag blir lika glad varje gång de äter! Med tanke på hur sällan det händer, så får man vara tacksam när det väl inträffar.

Loppis Ölands skördefest Lite längre söderut stannade vi till i Triberga på en loppis.

Loppis Ölands skördefest De sålde verkligen precis allt mellan himmel och jord.

Loppis skräp Tror ni mig inte? Vad sägs om det här då – en oöppnad Gorbys i 90-talslayout! Jag känner igen layouten, för vi hade alltid sådana i frysen när jag var tonåring. Syrran åt dem ibland helt kalla på väg till bussen. (Hon har skärpt sig något på matfronten sen dess.)

Loppis Ölands skördefest stolar Bland alla stolar, glas och dammiga prylar hittade Lily penisformad glaskonst. ”Åh vilka vackra glasbubblor! Jag vill ha sådana här på mitt rum!” utbrast hon. Det blev inget inköp. Hon fick en begagnad Barbiedocka istället, med odimensionerat höga tuggummirosa stilettklackar som jag har gömt för att Evelyn inte ska stoppa dem i munnen.

Loppisfynd Men hon var glad ändå. Och svärfar med, för han hade hittat en fläkt.

Loppis Ölands skördefest TribergaSen åkte vi vidare mot nya mål. Vi tittade på konsthantverk, fikade på chokladkaka och köpte godsaker. Ölands skördefest levererade, precis som vädret. En riktig toppenhelg!

16 oktober, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration