Andra Öland Utflykt

Utflykt till Kapelludden

För ett par veckor sedan när det var en riktigt solig hösthelg packade vi in oss i bilen och åkte på utflykt på Öland. Det är ju ganska mycket som ska med nuförtiden, jämfört med förr. Det är ju inte bara Bally att tänka på längre.

Det är ju bebis, vagn, kläder, filtar, rolig underhållning att fästa på vagnen så att Lillans humör inte härsknar, samt massa andra attiraljer. Tur att vi fick med oss hundkopplet den här gången i alla fall. En gång glömde vi det och fick krisköpa ett koppel på en loppis som var knallrosa, som det stod Ines på. Bally ansåg att det var ett hån mot hans manlighet.

Vi begav oss till Kapelludden på Öland, som ligger på östra sidan av ön. Det finns en camping på Öland som också heter Kapelludden, men det är inte alls samma sak. Det här stället vi åkte till är en gammal ruin som heter S:ta Britas kapell, och ligger i närheten av Bredsättra. Det finns dessutom ett tre meter högt kors på samma ställe, som ofta kopplas ihop med platsen. Det fastnade dock inte på bild, jag blev så till mig när jag fick träffa hästar som gick lösa kring ruinen att jag helt kom av mig.

Snälla, mysiga hästar med mjuka väldoftande mular som verkade vara mycket vana vid att få smaka på godsaker. De böjde ner huvudet mot mina jackfickor och buffade, det första de gjorde.

Jag passade på att stjäla några pussar.

Sedan lunkade hästarna vidare, och vi gick ner mot vattnet med vår lilla hund och bebis och tittade på utsikten, tillsammans med några tappra fågelskådare som satt med sina kikare och trotsade vinden. En mycket mysig söndagsutflykt, var det. Det enda som saknades var FIKA. Det packar vi ner i bilen nästa gång. Det får nog plats i bagaget det med, bland hund och vagn.

2 november, 2014

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration