Fireside Brewery i Rälla på Öland
Jag gick loss på deras pulled pork sandwich. Förmodligen den godaste pulled porken jag ätit.
…och en hel bricka med olika ölsorter. För i första hand är ju stället faktiskt ett bryggeri, ett mikrobryggeri som brygger olika sorters hantverksöl. De ordnar ölprovningar och bryggkurser också, kan jag konstatera efter att ha surfat runt lite på deras hemsida. Nu uppskattar ju jag inte öl något vidare, vilket är skandalöst, jag vet, men Olof låter i alla fall hälsa att ölet var jättegott, och att hans favorit var IPA:n Burning Ember. De har även gjort en egen ölsort åt ÖlandsChoklad som serveras på deras café nere i Färjestadens hamn.
Serveringen ligger i trädgården bakom en röd lada, och där hade de lite grejer som barn kunde leka med, som att kasta säckar i hål på en träramp, bland annat. Lily hade jätteroligt, och Olof kunde beställa en öl till. Winwin för alla.
Våra vänner som vi var där med beställde in Beer float till efterrätt. Glass i öl, alltså! I USA är det inga konstigheter, men här hemma i Sverige känns det väldigt nyskapande.
Nu börjar ju säsongen mattas av här på Öland, men Fireside håller öppet på fredagar framöver (utom nu på fredag den 17/8). På Ölands Skördefest är det öppet torsdag till söndag, och då blir det även lite livemusik. Har ni inte varit här än har ni något trevligt att se fram emot.
Inte alls skandalöst att inte uppskatta öl! Tycker nästan tvärtom faktiskt. Hur KAN man tycka något så illasmakande vara gott? Skandal att inte folks smaklökar utvecklats mer än så, SKANDAL!
Pöss!
Haha! Det är tur att det finns andra ädla drycker för sådana som du och jag. 🙂
Vilka fantastiskt vackra bilder. Du är en mästare på att fånga stämningar. Vilka färger!
Tusen tack! Lovar att hälsa maken det, för de här bilderna är det han som har fotat. 🙂