Andra

Nyårsdesserter

Nu är ni många som letar nyårsrecept här på bloggen, och här kommer direktlänkar till de populäraste inläggen, som alla kan förberedas i god tid i förväg så att ni får så mycket tid som möjligt att umgås med era gäster. Den här glasstårtan är till exempel ett toppenrecept; det är maräng i botten, sedan ett lager dulce de leche-glass, ett lager polkaglass och en kolasås. Egentligen behöver man inte göra fler lager, det räcker gott och väl med ett lager glass, tycker jag. Det viktigaste är tomteblossen, vilken dessert som helst blir festlig med tomtebloss. Till och med en bit Vienetta.

Crème brulée är en nyårsklassiker. Recept på klassisk crème brulée hittar ni här, och en variant med smak av lakrits hittar ni här.

Det här är veckans absolut mest sökta recept – dulce de leche pannacotta med karamelliserade pecannötter.

På samma tema har vi även dulce de leche-glassen som också ligger i söktoppen. Där kan man använda samma karamelliserade nötter som till pannacottan och toppa med. Och ett tomtebloss, icke att förglömma.

Om det är något jag verkligen älskar är det en hederlig chokladmousse, smaksatt med rom. Det blir aldrig tråkigt. För att klä upp den i nyårsskrud, servera den i ett martiniglas och dekorera med färska bär och nötter. Eller trä upp chokladdoppade jordgubbar på ett litet grillspett och lägg tvärs över varje glas vid servering.

29 december, 2017

3 kommentarer

 1. Lika viktigt som skinka till jul och lax till påsk har din fantastiska glasstårta blivit för oss till nyårsmiddagen! Nu ligger den där i frysen och bara väntar…..våra gäster har som vanligt förvissat sig om att desserten blir ”same as every year”! Den salta kolasåsen är tyvärr redan slut,jag hade inte gömt den tillräckligt bra i kylskåpet så det blir till att koka ny!
  Önskar dig ett riktigt gott nytt år och ser fram emot dina trevliga inlägg här på bloggen, Du inspirerar!
  Vänliga hälsningar Lena Hallgren,Stenungsund

  1. Tack Lena för din fina, värmande kommentar! Vad glad jag blir! Hoppas att ni får en jättehärlig nyårsafton, och en fin start på det nya året. Tack för att du hänger med härinne! Stor nyårskram från mig till dig!

 2. Jag har gjort oreoglass, så det blir det ikväll. Har inte orkat nåt mer eftersom jag jobbar hela helgen, även i morgon.
  Men tack för all inspo!
  Gott Nytt År!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration