Andra Efterrätter Glass

Salt karamellmilkshake

Man blir aldrig för gammal för milkshake! Den här med salt kola kommer att bli sommarens favorit. Idag har det varit prima milkshakeväder här på Öland, solen har skinit och vi har varit på den lilla stranden nere i hamnen med Lily. Vi åt glass från Ölandschoklad. Lily åt sand. Jag vet inte om hon rekommenderar sanden, men jag kan i alla fall rekommendera smakerna rom/russin och stracciatella, ifall ni har vägarna förbi Öland.

Nu ska Olof bara jobba en vecka till, sedan har han semester. Det ska bli så trevligt att få vara tillsammans hela lilla familjen i flera veckor. Vi ska mest hålla oss här hemma, faktiskt. Det blir ett par små turer utåt landet, men inte så många. Öland är ju rätt bra faktiskt, och det finns ju en anledning till att folk åker hit på sommaren. Längre resor får vi ge oss iväg på när Lily blivit lite äldre och börjat tycka om att åka bil.

Salt karamellmilkshake, 2 stora glas
1 dl vispgrädde
0,75 dl karamelliserad mjölk
0,5 tsk flingsalt
1 dl mjölk
0,5 liter vaniljglass
———-
ev vispgrädde och bär till garnering

Ställ fram glassen och låt den mjukna något. Vispa grädden tills den börjar tjockna lite lätt, och vispa sedan i den karamelliserade mjölken och saltet. Vispa tills kolakrämen är helt utblandad med grädden och du fått en ganska tjock kolagrädde. Vispa i mjölken, och sedan glassen. Vispa slätt, och häll sedan upp i glas. Garnera ev. med vispad, spritsad grädde och säsongens bär. 

28 juni, 2015

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration