Sponsrat inlägg

Salt karamellmilkshake

Inlägg i reklamsamarbete med Hippie de Luxe

Salt karamellmilkshake

Dricker man inte egentligen alldeles för lite milkshake? Jag tror det. Så i sommar ska vi dricka mer milkshake än vad vi gjort tidigare. Det är viktigt med mål. Men det är ju så GOTT. Finns det egentligen någon som inte gillar milkshake? Det känns nästan lite förbjudet att dricka milkshake som vuxen. Men det ÄR det ju inte, inte på något sätt. Men precis som att man känner någonstans att man kanske är lite för gammal för att dricka Oboy sedan man blev vuxen, så tror jag många känner likadant inför milkshake. ”Inte ska väl jag”. Men det tycker jag absolut att man ska!

Det finns många favoriter när det kommer till smak, men av alla klassiker och moderna kombinationer jag smakat, är det den här som smakar salt karamell som är allra godast. Tack vare färdig dulce de leche på burk går den smaken riktigt fort att få toppengod också, bara att öppna en burk och ta några skedar. Resten av ingredienserna är vaniljglass, grädde, mjölk och flingsalt, och milkshaken blir klar på nolltid med en elvisp eller mixer.

La Rochere Circee Haute glasskål

Sen är det ju det här med skålar. När man dricker milkshake tycker jag det är extra viktigt att njuta av stunden (hur gammal eller ung man än må vara i detta milkshakesammanhang), och då vill jag gärna ha fina glas. Gärna lite höga, festliga sådana. De här från franska La Rochère som har formen av en glasstrut tycker jag är perfekta! Både till milkshake men även till vilken glassdessert som helst. Glasstunderna får sig helt klart en extra guldkant när man blir glad av glasen eller skålarna som glassen serveras i.

Det är min samarbetspartner Hippie de Luxe här på Öland som saluför det över 500 år gamla, franska glasmärket La Rochère här i Sverige, och ni hittar glasen bland annat här hos Tambur som finns både som webshop och med en fysisk butik i centrala Stockholm.

De strutformade glasen går under namnet Circée Haute och de går utmärkt att köra i diskmaskinen. De är 16,5 cm höga och rymmer 27 cl. Spana gärna in fler av La Rochères snygga glas som jag visat under våren, som till exempel…

Vit chokladmousse med passionsfrukt och lime

… skålarna på fot som är perfekta till vit chokladmousse med passionsfrukt och lime

Crème brûlée med choklad

… och de låga, stadiga små glasformarna som är som gjorda för crème brûlée med choklad. Kaffeglasen i bakgrunden är också från La Rochère.

Ska vi ta oss en titt på receptet? Se det som en utgångspunkt, för milkshake är lite som smoothie, man kan hälla i nästan vad som helst. Vill man inte ha i ”ren” grädde i sin milkshake kan man bara öka upp mjölkmängden lite. Men tro mig, grädden gör milkshaken ännu godare. Hittar du kolaglass är det också gott till, eller varför inte lite kolasås på toppen. Lite spritsad vispgrädde högst upp är också fint, men har du bråttom så är den inte det viktigaste.

Skriv ut

Salt karamellmilkshake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Milkshake med smak av salt karamell kan vara bland det godaste som finns. Vispa ihop den med elvisp och njut av den goda, salta karamellsmaken!

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 5 min
  • Total tid: 5 min
  • Antal portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale
  • 0,5 liter vaniljglass (ca 250 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl dulce de leche (finns på burk i bakhyllan)
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 dl mjölk
  • ev extra vispgrädde, bär och sås till garnering

Instruktioner

Ställ fram glassen och låt den mjukna något.

Vispa grädden tills den börjar tjockna lite lätt, och vispa sedan i dulce de lechen och saltet. Vispa tills kolakrämen är helt utblandad med grädden och du fått en ganska tjock kolagrädde.

Vispa ner mjölken och sedan glassen. Vispa slätt och häll sedan upp i glas.

Garnera ev. med vispad, spritsad grädde och säsongens bär.

30 maj, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration