Vit chokladmousse med passionsfrukt och lime
Inlägg i reklamsamarbete med Hippie de Luxe
Påskens dessert är kirrad, och det blir en frisk och fräsch vit chokladmousse med passionsfrukt och lime!
Förbereds med fördel i förväg
SÅ otroligt god, både len och fyllig och uppfriskande på en och samma gång! Den kan förberedas helt och hållet i förväg en till ett par dagar innan, men skulle det vara ont om tid får den fin konsistens på bara några timmar också.
Men limen och passionsfrukten behöver nästan ett dygn på sig för att komma till sin rätt och sätta den exotiska smaken, så gör gärna passionsmoussen dagen innan för allra bästa resultat.
Skålar från La Rochère
Visst är det en fin skål som jag serverar moussen i? Den kommer från det franska märket La Rochère som tillverkat glas ända sedan 1400-talet vilket gör dem till Europas äldsta, fortfarande aktiva glasfabrik.
I Sverige saluförs La Rochère av min samarbetspartner Hippie de Luxe som ligger här på Öland där jag bor.
Hippie de Luxe är distributör av flera kvalitetsmärken inom köksutrustning och man kan köpa deras grejer bland annat via Kitchentime, och där kan ni också hitta de här dessertskålarna.
Dessertskålen heter Tahiti och är perfekt för glass och efterrätter som mousse och pannacotta, eller för att ge lite extra flärd till morgonfilen.
Jag gillar att den är lite rejäl och stadig, men ändå elegant. Den går inte sönder i första taget, vilket gör att man inte behöver oroa sig för att servera glass till barnen i den.
Skålarna är stapelbara i varandra så att de inte tar upp så mycket plats i skåpet heller. Bara fördelar! Här hittar ni skålarna.
Skriv utVit chokladmousse med passionsfrukt och lime
Vit chokladmousse med vanilj och friska och fräscha smaker från passionsfrukt och lime. En snabbgjord och helt ljuvlig dessert!
- Förberedelser: 5 min
- Tillagningstid: 10 min
- Total tid: 15 min
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
- 150 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 passionsfrukter
- 1 lime, rivet skal
Instruktioner
Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ åt sidan att svalna medan du förbereder resten.
Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Vispa upp ägget för hand i några sekunder, och riv sedan ner skalet av en lime i ägget. Gröp ur innehållet ur 3 passionsfrukter och vispa ner innehållet i ägget. (Äggsmeten behöver inte vara fluffig alls, det är inget som kommer att påverka moussens konsistens. Det räcker att den är lite ihopvispad bara.)
Vispa ner den smälta chokladen i äggsmeten med handvispen, och rör sedan ner den vispade grädden med en slev. Rör till en jämn smet och häll smeten i portionsskålar. Ställ skålarna i kylen till servering, minst 4 timmar.
En kommentar