Andra Efterrätter Glass

Oreo milkshake

Så här dags på kvällen är jag alltid sugen på något gott. Om det är min kväll att ha fritid brukar jag bre mig en smörgås med honung och dricka té. ”Vadå fritid?” undrar ni kanske nu? Evelyn är inte den sortens bebis man bara kan lägga och sedan gå iväg och ägna sig åt annat, utan med henne får man snällt gå och lägga sig när hon ska lägga sig. Hon sover så oroligt att man måste lugna henne hela tiden, och försöker man smyga därifrån vaknar hon alltid. Ibland försöker jag åla mig ur sängen och likt en prärievarg smyga mig ut ur rummet för att kunna ägna mig åt någon timmes hederligt slötittande på TV, (inte för att prärievargar tittar på TV, men ni fattar grejen) men det går så dåligt eftersom hon vaknar varje gång att jag börjat ge upp och bara ligger kvar i sängen. Så numera lägger vi henne varannan kväll, så får båda lite fritid varannan kväll.

Hade inte mixern låtit så mycket hade jag gjort mig en Oreo-milkshake. Om jag ätit mjölkprodukter också, vill säga. Men det går ju faktiskt att använda sig av mjölkfri glass, havremjölk och sojagrädde, även om originalet ändå är godast. Jag får lägga den här milkshaken till listan på sådant jag ska vältra mig i när amningen är över, helt enkelt.

Oreo milkshake, 2 portioner:
2 st Oreokex + 2 st
till garnering
0,5 dl mjölk
0,25 liter vaniljglass
1 dl grädde + 1 dl
till garnering
Börja med att mixa
kexen till fint kross i en mixer. Tillsätt mjölk och glass, och mixa till en
slät milkshake. Vispa upp grädden och rör ner hälften i milkshaken. Garnera den
med andra hälften, som med fördel spritsas ut på toppen.
24 april, 2017

2 kommentarer

  1. Vi läser mellan fingrarna, baddräktssäsongen är på intågande:) Nej då, skämt åt sidan, det ser fantastiskt gott ut och klassar in som lördagsgotter när som helst!

    Kram på er

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration