Bjudmat/Paradrätter, Familjen, Glass, Matporr

Mammornas punschglass

punschglassNär jag startade den här bloggen för många år sedan fick jag lova min mamma att aldrig lägga ut receptet på något av hennes två paradrätter; punschglassen och köttfärspajen. ”För vad ska jag då bjuda på om jag har gäster?”, undrade hon. Som tur är har hon släppt på restriktionerna, och jag har fått lägga ut både punschglassen och köttfärspajen här på bloggen, den sistnämnda ihop med krönikan jag skrev om mamma och hennes paradrätter för de tidningar jag är matskribent för.

Mina första minnen av den här punschglassen är nog från tioårsåldern, jag har älskat glassen sedan dess. Och det gör faktiskt alla som smakar den, den är verkligen fantastiskt god. De flesta gånger jag ätit den har den också serverats som efterrätt till just köttfärspajen. En familjemiddag hemma hos mamma blir inte mer klassisk än så, och jag älskar det.

Mamma använder alltid Carlshamns Flaggpunsch, så jag gör likadant. Receptet går jättebra att dubblera flera gånger om, det gör jag ofta eftersom jag vet att den brukar ha en strykande åtgång. Servera gärna med färska jordgubbar.

Skriv ut

Mammornas punschglass

punschglass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 2 recensioner

Loading...

Min mammas paradrätt och min egen favorit – hemgjord punschglass. Jag har aldrig stött på någon som inte älskat den.

  • Total tid: 10 min + frystid
  • Antal portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 dl punsch (gärna Carlshamns flaggpunsch)
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

Separera äggen och vispa äggulorna fluffiga med sockret.

Tillsätt punschen och vispa en stund till.

Vispa grädden för sig.

Rör sedan samman de båda smeterna till en jämn och tjock smet. Frys punschglassen i minst 5 timmar, gärna över en natt.

Lämna en kommentar