Glass, Mellanmål

Glasspinnar på vaniljyoghurt och bär

Glasspinnar yoghurtVarför äta sin vaniljyoghurt i en skål med bär och granola när man kan frysa hela rasket och äta det på pinne? Nä, precis! Nyttiga glasspinnar var det här! Eller typ. Men det är ju yoghurt i alla fall! Och bär. Och granola. Och det i sig är ju onekligen nyttigare än browniebitar och fudge. Inget ont om browniebitar och fudge, de hör till mina allra bästa vänner, men ibland vill man ju sälja in ett nyttigt mellanmål som ändå är roligt, antingen till barnen eller till sig själv.

För visst har man börjat bli lite mer sugen på glass nu när våren börjat komma? De senaste veckorna har solen börjat skina över Öland, så pass att man fått riktiga vårkänslor. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också. Man har liksom glömt bort att det kommer att komma ljusare tider. Någonstans i bakhuvudet vet man ju att våren och sommaren kommer att komma, men man har liksom slutat att tro på det själv. Men nu är det fortfarande ljust ute när vi äter middag om kvällarna, vilket är underbart.Precis så man hinner sleva ner lite yoghurt i glassformar och frysa inför kommande dag. Är ni redo? Här kommer receptet:

Skriv ut

Glasspinnar på vaniljyoghurt och bär

Glasspinnar yoghurt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Vaniljyoghurt, bär och granola i skål är trevligt – i formen av en glasspinne är det ännu trevligare! Gott, mättande och vackert.

  • Total tid: Ca 15 min
  • Antal portioner: 8-10 st 1x
Scale

Ingredienser

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 225 g hallon
  • 1,5 dl granola/müsli av valfri sort (jag kör på Start)

Instruktioner

Tina hallonen om de är frysta och mosa dem lätt med en gaffel, ställ åt sidan. Snitta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör samman dem med yoghurt och socker. Varva yoghurt, hallon och granola i
pinnglassformar (lägg dock inte granola i toppen på glassen, då blir den kvar i formen), och frys sedan i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.

 

3 Kommentar

  1. Unknown

    25 mars, 2017 at 10:39 f m

    Heej! Var har du köpt dom glassformarna? har letat och letat! länka?

    1. Helena

      26 mars, 2017 at 10:37 f m

      Hej! Jag har köpt dem på amerikanska Ebay! De säljs där hela tiden, sök på Norpro popsicle molds så får du massa bra träffar. 🙂

  2. Glass till mellanmål? Javisst! - Bara en kaka till

    12 mars, 2019 at 7:56 e m

    […] Morötter i all ära, men om någon håller ett morot i ena handen och en yoghurtglasspinne i andra när klockan är 10.00 och jag är sugen på mellanmål så hugger jag ju helt klart yoghurtglasspinnen. Den kan faktiskt nästan klassas som nyttig. Konstigt nog känner man sig lite onyttigare när man äter en yoghurten i form av en glasspinne än när man äter yoghurten i en skål med tinade hallon och lite granola på toppen. Eller är det bara jag? Om jag mixar lite grönkål och fyller upp några glassformar så kanske till och med det blir roligt? Nästan värt att testa. Men tills dess – här hittar ni recept på glasspinnar med yoghurtglass, bär och granola. […]

Lämna en kommentar