Andra Familjen

På hal is

Igår åkte Lily och Olof skridskor! Lily åkte väl egentligen mest säl, men det är ju inte fy skam det heller.

Sedan kom den vanliga ”bääära!”-kommentaren, och Olof fick skrinna runt med henne i famnen en stund.

Själv var jag ute och gick med Evelyn i vagnen. Jag var inte ens i ishallen, så de här bilderna har svärmor tagit. Vi gick genom stan, och jag som inte har satt min fot i Kalmar centrum sedan Evelyn föddes i början av november var helt till mig i trasorna över att se människor och skyltfönster. Det händer ju inte alltid så mycket när man är mammaledig, speciellt inte i början när barnet inte kan sitta i barnstol och man kan gå och fika. Evelyn är inte den som nöjer sig med att ligga i knät och jäsa eller i vagnen och jollra, direkt. Och sedan vet man ju inte heller hur mycket man ska hålla sig undan större folksamlingar med risken för RS som finns nu, så än så länge har jag inte tagit med henne till ställen som ICA eller IKEA, vi är mest hemma.

Men vilka intryck man samlar på sig när man varit borta från stan ett tag! Dagens ungdom har ju till exempel ännu mindre kläder på sig än förra året. Det gick förbi en fjortis i minishorts, korta Uggs-stövlar och en tunn liten jacka. Inga strumpbyxor ens! Hade jag druckit en latte hade jag satt den i halsen. Antingen är det jag som blivit äldre, eller så har ungdomarnas kläder blivit mindre. Och så har det öppnat inte mindre än tre nya matställen i stan – ett tacoställe, ett Pinchos och ett fikaställe där jag hört rykten om fräscha smoothies och juicer. Det händer grejer, som ni hör. Minsann.

22 januari, 2017

En kommentar

  1. Jaså finns det såna där sälar i Sverige också? Jag fotade i Polen och visade på vår blogg och undrade om nån sett såna i Sverige, men ingen av våra läsare hade det… 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration