Print

Färsfyllda zucchinibåtar

zucchinibåtar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gröp ur zucchini och fyll med färs. Hur enkelt som helst!

Ingredienser

Skala
  • 4 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ca 0,75 dl olivolja
  • salt och peppar

———-

  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g nötfärs alt. vegofärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk kalvfond alt. grönsaksfond
  • salt och peppar
  • valfria örtkryddor, t ex basilika eller timjan

———-

  • lite riven parmesan eller pecorino till servering
  • sallad till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Dela dina zucchinis på längden och gröp ur lite av innehållet med en sked (grapefruktsked funkar prima) så att du får extra utrymme för fyllningen. Lägg sedan zucchinibåtarna på en bakplåt med bakplåtspapper.

Mät upp olivolja i en liten skål eller kopp och pressa ner vitlöksklyftorna. Pensla dina urgröpta zucchinis med detta, och salta och peppra. Behövs det mer olja är det bara att ösa i lite mer i koppen.

Ställ in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 min.

Under tiden – hacka löken och bryn den i en stekpanna i lite smör eller olja.

Tillsätt färsen och bryn den en stund, och häll sedan i krossade tomater, fond och kryddor.

Ta ut båtarna ur ugnen, lägg i färsröran, strö över lite riven ost och servera med sallad.