Skriv ut

Enkel lasagne för latmaskar

Lasagne-enkel-snabb

Enkel och snabb lasagne som alla klarar av, och dessutom på nolltid! Uppskattas av både barn och vuxna, till vardagsmiddag såväl som bjudmat.

Ingredienser

Scale
  • 500 g nötfärs
  • 750 g Dolmio färdig pastasås (den stora burken)
  • 2 msk kalvfond
  • salt och peppar

Ostsås:

  • 50 g smör
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl (150 g) riven, lagrad ost
  • salt och peppar
  • gärna lite riven/mald muskotnöt

Övrigt:

  • 12 pkt lasagneplattor
  • 1 st mozzarellaost á 125 g
  • Sallad till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Bryn nötfärsen och tillsätt den färdiga pastasåsen. Låt koka upp, och skrocka för dig själv över hur smidigt det är. Smaka av med kalvfond, salt och peppar om du vill piffa lite extra. Till ostsåsen smälts smöret i en kastrull. Rör ner mjölet, och häll snabbt på ett par deciliter av mjölken och blanda slätt. Tillsätt efter hand resten av mjölken, och rör mycket så att det inte bränner fast. När det sjudit länge och precis börjat koka är såsen ofta färdig, och kan då tas från värmen. Rör ner 3 dl riven ost (vad ett paket färdigriven ost oftast brukar vara på) och krydda med salt, peppar och gärna även lite muskot. Rör till en slät sås.

Till montering – häll hälften av köttfärssåsen i botten på en smord lasagneform. Lägg på ett lager lasagneplattor, och häll över hälften av ostsåsen. Lägg på ett nytt lager plattor. Häll sedan över resten av köttfärssåsen, lägg på ett nytt lager plattor och häll det som är kvar av ostsåsen ovanpå. Toppa med en mozzarellaost som du delar i småbitar med händerna. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills lasagnen fått fin färg. Servera med sallad.