Skriv ut

Getostsallad

Getostsallad

Getostsallad är den perfekta vår- och sommarmaten! Ihop med tunna skivor av päron, knaperstekt bacon och lite honung blir det magi!

Ingredienser

Scale
  • 2 pkt bacon
  • 1 pkt á ca 65 g blandade salladsblad
  • 1 pkt á ca 65 g babybladspenat
  • 2 päron
  • 4 stora skivor getost, ca 300 g totalt
  • Ev. valnötter eller pecannötter till servering

Dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 C.

Klipp baconet i små bitar och knaperstek det. Låt det rinna av på hushållspapper.

Fördela sallads- och spenatblad på fyra tallrikar.

Skiva päronen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen.

Skär getosten i fyra bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen tills osten blivit mjuk och fått lite yta, cirka tio minuter. Rör under tiden ihop dressingen i en liten kopp eller skål.

Lyft sedan en ugnsbakad ostbit med hjälp av stekspade och lägg över varje sallad, och strössla runt lite bacon. Ringla över lite dressing, och toppa gärna med nötter.