Glögg sour är en jättegod juldrink som dricks kall och som funkar lika bra på röd glögg som på vit glögg.
Koka upp sockerlag och låt den svalna. Här är det alltid en bra idé att koka upp mer än man behöver då sockerlag håller väldigt länge i kylen, men har du bråttom och bara vill göra sockerlag till den här drinken för två personer räcker det att koka upp 0,5 dl socker med 0,5 dl vatten. (Det behöver inte ens koka, det räcker att det blir så varmt att sockret smälter.)
Pressa citronen och häll den i shakern. Tillsätt sockerlag, glögg och rom. Släpp ner äggvitan och skaka drinken i ca 15 sekunder så du får upp ett skum. Håll dig gärna över vasken, drinkshakers kan vara räviga. Släpp sedan ner ett par isbitar och skaka i ca 15 sekunder till. Häll ner drinkarna i glasen och lägg på en stjärnanis ovanpå skummet på varje drink.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/glogg-sour/