Lyxig, himmelskt god kladdkaka med After Eight både i kladdkakan och glasyren! Perfekt till högtider som nyår och påsk.
Kladdkaka:
Glasyr:
Tillbehör:
Sätt ugnen på 175 C.
Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. (Välj en lite större kastrull så kan du göra hela smeten i kastrullen och spara på disk.) Ta plattan från värmen och rör ner vanlig choklad bruten i bitar och After Eight-choklad. Rör tills allt har löst sig.
Rör ner äggen, ett i taget, och fortsätt röra ner socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och bakpulver, och smaka av med lite flingsalt.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en klassisk springform (22-24 cm i diameter) och häll ner smeten däri. Grädda den i mitten av ugnen i ca 18 min. Kakan ska vara lös och ”vaggig” i mitten när du tar ut den, men det sätter sig fint i kylen sen.
Till glasyren – smält smöret i en liten kastrull, ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Rör till en slät smet och häll den sedan över kladdkakan och jämna ut. Ställ in i kylen ett par timmar före servering så glasyren hinner sätta sig.
Till servering – vispa grädde och servera till, piffa med några gröna, färska myntablad och tryck dit After Eight-plattor som ”rygg” på varje tårtbit, alternativt runt hela kladdkakan ifall du ställer fram kakan på ett fat.
Find it online: https://baraenkakatill.se/kladdkaka-after-eight/