Print

Kladdkaka med After Eight

Kladdkaka After Eight

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 av 2 recensioner

Lyxig, himmelskt god kladdkaka med After Eight både i kladdkakan och glasyren! Perfekt till högtider som nyår och påsk.

Ingredienser

Skala

Kladdkaka:

  • 200 g smör
  • 100 g choklad (70%)
  • 100 g After Eight-choklad (12 st plattor)
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,25 dl mjöl
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • knappt 1 tsk flingsalt

Glasyr:

  • 50 g smör
  • 100 g After Eight-choklad (12 st plattor)
  • 0,5 tsk pepparmintsarom
  • 0,5 dl vispgrädde

Tillbehör:

  • nyvispad grädde att servera med
  • färska myntablad att garnera med
  • Extra After Eight-bitar/plattor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 C.

Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. (Välj en lite större kastrull så kan du göra hela smeten i kastrullen och spara på disk.) Ta plattan från värmen och rör ner vanlig choklad bruten i bitar och After Eight-choklad. Rör tills allt har löst sig.

Rör ner äggen, ett i taget, och fortsätt röra ner socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och bakpulver, och smaka av med lite flingsalt.

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en klassisk springform (22-24 cm i diameter) och häll ner smeten däri. Grädda den i mitten av ugnen i ca 18 min. Kakan ska vara lös och ”vaggig” i mitten när du tar ut den, men det sätter sig fint i kylen sen.

Till glasyren – smält smöret i en liten kastrull, ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Rör till en slät smet och häll den sedan över kladdkakan och jämna ut. Ställ in i kylen ett par timmar före servering så glasyren hinner sätta sig.

Till servering – vispa grädde och servera till, piffa med några gröna, färska myntablad och tryck dit After Eight-plattor som ”rygg” på varje tårtbit, alternativt runt hela kladdkakan ifall du ställer fram kakan på ett fat.