Kladdkaka med After Eight
Gillar du mintchoklad? I så fall kommer du att älska att den här lyxiga kladdkakan med After Eight! Det är After Eight både i själva kladdkakan och i glasyren ovanpå, och glasyren har även fått lite extra mintskjuts av pepparmintsarom.
En lyxigare kladdkaka för speciella tillfällen
Det här är en kladdkaka som passar bra när man vill ha en lite lyxigare dessert som man vill förbereda helt innan, och den passar vid högtider som nyår, påsk och alla hjärtans dag. Dagar då man kanske orkar lite extra dessert.
För jag ska inte sticka under stol med att den är ganska mäktig, så har man ätit en riktigt rejäl middag kan man nog bli ganska så mätt om man äter en sådan här mintchokladtårta också. Men men, livet är ju kort, eller hur?
Gör den dagen innan för bästa resultat
Jag rekommenderar att man gör den här lyxiga kladdkakan dagen före den ska serveras, och att den serveras kylskåpskall med lite vispad grädde till. Rent generellt så är det ju alltid så med kladdkaka, att den blir som allra bäst i konsistensen när den fått sätta sig i kylen över natten. Jag brukar göra glasyren på morgonen den dagen kladdkakan ska serveras, så är kakan kall när jag brer på glasyren och den stelnar fortare.
En ask After Eight räcker
Nämnvärt är också att det räcker att köpa hem en klassisk After Eight på 400 g, man kommer till och med att få några bitar After Eight över. Och det är ju himla trevligt. Men skulle det vara så att man inte är så mycket för mintchoklad men ändå vill göra en kladdkaka utöver det vanliga…
Vill du hellre göra en vanlig kladdkaka? Originalet går inte av för hackor! Här hittar du recept på klassisk, kladdig kladdkaka.
Skriv utKladdkaka med After Eight
Lyxig, himmelskt god kladdkaka med After Eight både i kladdkakan och glasyren! Perfekt till högtider som nyår och påsk.
Ingredienser
Kladdkaka:
- 200 g smör
- 100 g choklad (70%)
- 100 g After Eight-choklad (12 st plattor)
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,25 dl mjöl
- 1 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- knappt 1 tsk flingsalt
Glasyr:
- 50 g smör
- 100 g After Eight-choklad (12 st plattor)
- 0,5 tsk pepparmintsarom
- 0,5 dl vispgrädde
Tillbehör:
- nyvispad grädde att servera med
- färska myntablad att garnera med
- Extra After Eight-bitar/plattor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. (Välj en lite större kastrull så kan du göra hela smeten i kastrullen och spara på disk.) Ta plattan från värmen och rör ner vanlig choklad bruten i bitar och After Eight-choklad. Rör tills allt har löst sig.
Rör ner äggen, ett i taget, och fortsätt röra ner socker, vaniljsocker, mjöl, kakao och bakpulver, och smaka av med lite flingsalt.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en klassisk springform (22-24 cm i diameter) och häll ner smeten däri. Grädda den i mitten av ugnen i ca 18 min. Kakan ska vara lös och ”vaggig” i mitten när du tar ut den, men det sätter sig fint i kylen sen.
Till glasyren – smält smöret i en liten kastrull, ta från värmen och rör ner övriga ingredienser. Rör till en slät smet och häll den sedan över kladdkakan och jämna ut. Ställ in i kylen ett par timmar före servering så glasyren hinner sätta sig.
Till servering – vispa grädde och servera till, piffa med några gröna, färska myntablad och tryck dit After Eight-plattor som ”rygg” på varje tårtbit, alternativt runt hela kladdkakan ifall du ställer fram kakan på ett fat.
Fram för mer matporr, det är fin porr det:)
Mycket! 🙂
Mint som är såååå gott och choklad som är såå gott enligt min man iallafall hihi!
Detta recept måste jag bara testa =)
Kramkram
Då finns det ju något för er båda! 🙂
Oj. Vad. Jag. Blev. Sugen. Ska bara övertala mannen om att mint är gott.
Men vad ÄR det med folk som inte gillar mint? Hur kan man inte gilla det?
Mums! Jag bakade kladkkakemuffins med after eight till nyår 🙂 Så gott!
Åh vad smarrigt!
Jag gjorde en liknande, men med ljusare frosting och mintchokladessens, men det är något visst med mint och choklad – det funkar verkligen!
Att ha mjölkchoklad i frostingen tror jag kan vara en riktig hit faktiskt!
Matporr är ett bra ord tycker jag!! Vet precis vad du menar!
Eller hur?! Har till och med en hel kategori här på bloggen som heter Matporr! 🙂
Men du… Såhär får man ju bara inte suktas… Mitt tangentbord höll ju på att bli fuktskadad ju… 😉
Hahaha!
Hej Helena!
Den här efterrätten ska vi bjuda på imorgon och jag har stora förväntningar 🙂 Choklad (kladdig!) och mint, mums mums!
Janni
Janni – lycka till imorgon! Jag lovar att den här efterrätten är supergod!
Åhh den var gudomlig! Så nu gör jag den igen till helgen då jag firar att jag (äntligen) är klar med läkarutbildningen. Det förtjänar nämligen en väldigt god kaka!
Wow! Stort grattis!
den måste provas =)
Hoppas du gillar den!
Hej! Kakan ser fantastisk ut, tänkte prova att baka den i helgen, undrar bara: Hur stor form använde du? 🙂
Nu har jag kommit hem och mätt formen jag brukar använda, och den mäter 23 cm i diameter. 🙂
Fantastiskt god och enkel att göra dessutom, så bra! Fick hjälp av barnbarnet 2 år, ☺️
Vad roligt! 🙂
Fantastiskt god och blev uppskattad bland kollegor 🤩