Rustik söndagsmiddag när den är som godast! Enkelt och smidigt med rotsakerna och kycklingen i ugnen. Sojamajjon är verkligen pricken över i!
———-
Blandade rotfrukter till 4 portioner, t ex:
Sojamajonnäs:
Sätt ugnen på 225 C och plocka fram två ugnsformar som du får in bredvid varandra i ugnen, en till kycklingen och en till rotfrukterna. Har du svårt att få plats i ugnen med två formar samtidigt kan du välja att steka klart kycklingbröstfiléerna helt i stekpannan, alternativt dra igång grillen utomhus.
Skölj, skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt, och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills rotfrukterna har fin färg och en någorlunda mjuk konsistens.
Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Det påminner till stor del om att koka ris eller pasta, och tar ungefär lika lång tid också.
Bryn kycklingfiléerna runtom i en stekpanna, gärna en räfflad sådan så att de får fin yta. När halva tiden på rotfrukterna gått och det är cirka 15 minuter kvar, stoppa in kycklingen i ugnen ihop med dem och kör kycklingen klar. (Alternativt stek den helt färdig i stekpannan.)
Till sojamajonnäsen vispas ägget för hand eller med elvisp först några sekunder för sig självt, och sedan allt eftersom ihop med oljan. Häll i den sakta i en tunn stråle och fortsätt vispa tills konsistensen tjocknar. Vispa sedan i vitvinsvinäger, dijonsenap och soja, och smaka av med flingsalt.
Servera kycklingen tillsammans med belugalinserna och sojamajonnäsen, och ett glas Chateau de Seguin.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/kyckling-belugalinser-sojamajo-rotfrukter/