Kycklingbiffar med asiatisk touch som paneras i riven kokos innan de steks frasiga och serveras med nudlar och en frisk sås med lime och vitlök.
Kycklingbiffar:
Yoghurtsås med lime:
Nudlar till servering
Lägg kycklingfärsen i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna däri.
Strimla salladslöken, hacka chilin och finriv skalet av limen. Tillsätt sedan detta till färsen, och pressa även ner saften från limen däri. Rör ner fisksås, ägg och lite salt.
Häll upp kokosflingor på ett fat, och forma färsen till ca 8 biffar som du vänder på båda sidorna i kokos innan du steker dem i lite olja eller smör i en stekpanna.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Rör ihop yoghurtsåsen i en skål medan biffarna steks.
Servera biffarna ihop med nudlar och yoghurtsås, och skär den halva limen som blivit över efter såsen i 4 små klyftor att garnera varje portion med, samt lite strimlad salladslök.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/kycklingbiffar-kokos-lime/