Päron och kardemumma är perfekt tillsammans! Den här drinken är både god och vacker och smakar fantastiskt!
Päronsirap (räcker till 4 drinkar)
Kardemummakant på glasen:
Pärondrink, 2 st drinkar
Skala och kärna ur päronen och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en kastrull ihop med socker, vatten och frön från en halv vaniljstång. (Lägg i den urskrapade, halva vaniljstången också!) Koka i ca 20 min tills päronen är så mjuka att konsistensen börjat likna marmelad. Sila av och låt svalna. Det blir cirka 2 dl avsilad päronsirap som räcker till sammanlagt 4 drinkar.
Förbered kardemummakanten genom att mortla 1 tsk kardemummakärnor. Blanda sedan runt den nymortlade kardemumman med strösocker. Rör bara ihop det med en sked direkt i mortlen, om sockret mortlas blir det för finfördelat. Häll lite av päronsirapen på ett fat och häll ut kardemummasockret på ett annat fat. Vänd glasen upp och ner och doppa glasens kanter först i päronsirapen och sedan i kardemummasockret. (Häll tillbaka päronsirapen som blir över i sin behållare, allt kommer att behövas ifall du gör 4 drinkar.)
Gör drinken genom att mäta upp 10 cl päronsirap i en shaker, pressa ner 5 cl citronsaft och häll ner 10 cl gin eller vodka. Skaka kallt med isbitar i shakern, och häll sedan ner i glas. Fyll upp efter smak och tycke med tonic water eller sodavatten, och garnera glasen med tunna päronskivor och släpp gärna ner någon isbit i varje glas. Kallt är gott!
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/parondrink-kardemumma-vanilj/