Den perfekta kakan när du är sugen på något gott! Enkel att göra och du får allt i ett – sött, salt och krispigt! Perfekt att ha på lut i frysen också!
Till glasyren:
Häll ner allt jordnötssmör från burken i en kastrull. Tänk på att inte ta en för liten kastrull, eftersom du ska få plats med en hel del cornflakes i den också.
Rör ner socker, sirap och vaniljsocker, och rör med en slev på svag värme tills jordnötssmöret har smält och du har en trögflytande massa.
Ta kastrullen från värmen och rör ner kokos och cornflakes. Rör tills allting har blandats.
Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten däri. Tryck ut den i formen med hjälp av en sked eller slickepott och jämna till den lite ovanpå.
Smält choklad över vattenbad tills den är helt rinnande, och häll den sedan över cornflakessmeten i formen.
Sprinkla på flingsalt efter smak och tycke efter par minuter, när chokladen har hunnit stelna något.
Låt formen stelna i kylen i ca en timme, och skär sedan kakan i bitar. Förvara i kylen i tätslutande burk eller i frysen. (Snickersrutorna tinar i rumstemperatur på tio minuter.)
Find it online: https://baraenkakatill.se/snickerskaka/