Print

Nektarinsallad med parma och mozzarella

Sommarsallad med melon, nektarin, parma och mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Superfräsch sommarsallad med nektariner och honungsmelon som mättar tack vare buffelmozzarellan och parmaskinkan.

Ingredienser

Skala
  • 67 nektariner
  • Ca 1 kg honungsmelon
  • 1 basilikaplanta
  • 4 st buffelmozzarella
  • 200 g parmaskinka
  • Salt och peppar

Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk honung

Instruktioner

Skär nektarinerna i klyftor och ta bort kärnorna. Gör likadant med melonen, och fördela ut på 4 tallrikar.

Plocka basilikabladen och strö över varje portion.

Bryt mozzarellaostarna i bitar med händerna och fördela över tallrikarna.

Placera ut parmaskinka på varje tallrik.

Rör samman dressingen och ringla över lite på varje portion. Avsluta med att salta och peppra.