Sallad Sponsrat inlägg

Sommarsallad med melon, nektarin, parma och mozzarella

Inlägg i reklamsamarbete med Spring Wine and Spirits

Sommarsallad med melon, nektarin, parma och mozzarella

Sommarsallad med melon, nektarin, parma och mozzarella är en fantastiskt god sallad att äta så här års! Just nu finns det gott om de sötsyrliga nektarinerna i mataffärerna, och ihop med saftig honungsmelon, salt parmaskinka och fyllig buffelmozzarella blir det en komplett, matig sommarsallad att äta sig fräscht mätt på under varma dagar. En dressing på olivolja och honung ger lite sötma till som lyfter smakerna, och basilikan sätter extra piff.

Till en sådan här sommarsallad passar ett kylt rosévin helt perfekt. Själv gillar jag torra, blekrosa roséviner från Provence som är friska och eleganta i smaken, och Coteaux d’Aix-en-Provence är just ett sådant.

Coteaux d'Aix en Provence Gassier

Här drar smakerna åt grapefrukt, lavendel och smultron, och utöver sallader i stil med den här passar det även fint till fisk och skaldjur och kyckling.

Jag upplever att det är sällan som de riktigt bra rosévinerna kommer på box, men den här boxen är vad jag skulle kalla för en premiumbox. Den är snäppet mindre och lite dyrare i jämförelse med många andra boxar, men man får också vad man betalar för. (Boxen har nr 2237, rymmer 2,25 liter och kostar 249 kr.) Just därför är det den här boxen jag köper när jag köper rosévin på box. Jag uppskattar också att vinet är ekologiskt, och det faktum att vinhuset Gassier som ligger bakom det här vinet har ett stort naturengagemang och jobbar aktivt med att beskydda den naturliga floran och faunan i området där de verkar.

Receptet på sommarsalladen följer nedan, och jag tycker att man kan se det som en inköpslista och som inspiration. Visst kan man följa det till punkt och pricka, men har man annat hemma kan man absolut prova att byta ut vissa ingredienser mot andra. Honungsmelonen kan bli vattenmelon, basilika kan bytas ut mot mynta, och föredrar man burrata eller getost framför buffelmozzarella kan man välja det. Oavsett, så får man en fräsch sommarsallad som är precis vad man vill äta en varm sommarkväll, och som passar riktigt bra till ett glas rosévin.

Skriv ut

Nektarinsallad med parma och mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Superfräsch sommarsallad med nektariner och honungsmelon som mättar tack vare buffelmozzarellan och parmaskinkan.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 20 min
  • Total tid: 20 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 67 nektariner
  • Ca 1 kg honungsmelon
  • 1 basilikaplanta
  • 4 st buffelmozzarella
  • 200 g parmaskinka
  • Salt och peppar

Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk honung

Instruktioner

Skär nektarinerna i klyftor och ta bort kärnorna. Gör likadant med melonen, och fördela ut på 4 tallrikar.

Plocka basilikabladen och strö över varje portion.

Bryt mozzarellaostarna i bitar med händerna och fördela över tallrikarna.

Placera ut parmaskinka på varje tallrik.

Rör samman dressingen och ringla över lite på varje portion. Avsluta med att salta och peppra.

2 juni, 2022

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration