Frukost Mellanmål

Hemgjord blåbärsyoghurt med vanilj

Hemmagjord blåbärsyoghurt med vanilj som du rör ihop på nolltid!

Den här superenkla, lyxiga blåbärsyoghurten har jag gjort varje sommar i över femton års tid. Den tar inte ens fem minuter att röra ihop, men blir godast om den får stå en natt i kylen för att smaken från vaniljstången ska hinna sätta sig.

Har du sommargäster är den perfekt att röra ihop på kvällen och ställa fram på morgonen ihop med kaffe och frallor. (De kommer att bli superimponerade, jag lovar.)

Justera mängden socker efter önskemål

Vad gäller sockermängden är det fritt fram att ha i hur mycket socker man vill. När jag började göra den här blåbärsyoghurten hade jag i hela 2 dl socker. Sedan gick jag ner till 1,5 dl och därefter till 1 dl.

Nu gör jag den med 0,75 dl socker, men det är som sagt helt individuellt och alla gillar olika. Vill man hellre ha i en matsked honung eller två kan man ha det.

Färska blåbär är att föredra

Jag har testat att göra den med frysta blåbär, men det är ingen hit för det blir för blaskigt. (Så vet ni det.) Så man får passa på nu istället när de svenska blåbären är i säsong.

Blåbär-lingon

Amerikanska blåbär är inte lika bra att göra den här yoghurten på som de svenska, då de är så väl inkapslade och inte släpper ifrån sig smak på samma sätt som klassiga blåbär från skogen. Att göra den här yoghurten på hallon är också gott.

Blåbärsyoghurten håller sig fint i kylen i flera dagar.

Skriv ut

Blåbärsyoghurt med vanilj

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hemgjord blåbärsyoghurt med vanilj som du rör ihop på nolltid! Smakar ljuvligt och imponerar garanterat på eventuella frukostgäster!

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 5 min
  • Total tid: Ca 1 dygn
  • Antal portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale
  • 1 liter naturell yoghurt, 3%
  • 1 vaniljstång
  • 0,5-1,5 dl socker (valfritt)
  • 2 dl blåbär (minst)

Instruktioner

Häll yoghurten i en bunke.

Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i yoghurten.

Rör ner sockret, och sist blåbären.

Den här yoghurten behöver stå över natten för att vaniljsmaken ska hinna sätta sig. På morgonen – häll över bunkens innehåll i en piffig glaskanna och servera.

19 augusti, 2022

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration