Blåbärsyoghurt med vanilj
Den här superenkla, lyxiga blåbärsyoghurten med vanilj har jag gjort varje sommar i över tio års tid. Den tar bara fem minuter att röra ihop, men blir godast om den får stå en natt i kylen för att smaken från vaniljstången ska hinna sätta sig.
Har du sommargäster är den perfekt att röra ihop på kvällen och ställa fram på morgonen ihop med kaffe och frallor. (De kommer att bli superimponerade, jag lovar.) Det finns egentligen inte så mycket mer att orda om – den här yoghurten är underbar.
Skriv utBlåbärsyoghurt med vanilj
Enklaste lyxyoghurten rör du ihop själv på fem minuter! Smaksätt med vaniljstång och blåbär från svenska sommarskogar.
- Tillagningstid: 5 min
- Total tid: Ca 1 dygn
- Antal portioner: 8 1x
Ingredienser
- 1 liter naturell yoghurt, 3%
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl socker (valfritt)
- 2 dl blåbär (minst)
Instruktioner
Häll yoghurten i en bunke.
Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i yoghurten.
Rör ner sockret, och sist blåbären.
Den här yoghurten behöver stå över natten för att vaniljsmaken ska hinna sätta sig. På morgonen – häll över bunkens innehåll i en piffig glaskanna och servera. Jag har testat att göra den även med frysta blåbär, men det är ingen hit, det blir för blaskigt. Så man får passa på nu istället, när de svenska blåbären är i säsong. Blåbärsyoghurten håller sig fint i kylen i flera dagar.
Gjorde den här igår och åh vilken god frukost imorse!:) tack:)
Vad roligt att höra! Kul att du provade. 🙂
Den här ska testas!! 🙂
Vad roligt! Hoppas att du gillar den lika mycket som jag! 🙂