Skriv ut

Blåbärsyoghurt med vanilj

Blåbärsyoghurt-vanilj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,33 av 9 recensioner

Loading...

Enklaste lyxyoghurten rör du ihop själv på fem minuter! Smaksätt med vaniljstång och blåbär från svenska sommarskogar.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Häll yoghurten i en bunke.

Snitta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i yoghurten.

Rör ner sockret, och sist blåbären.

Den här yoghurten behöver stå över natten för att vaniljsmaken ska hinna sätta sig. På morgonen – häll över bunkens innehåll i en piffig glaskanna och servera. Jag har testat att göra den även med frysta blåbär, men det är ingen hit, det blir för blaskigt. Så man får passa på nu istället, när de svenska blåbären är i säsong. Blåbärsyoghurten håller sig fint i kylen i flera dagar.