Frukost Smoothies

Snickerssmoothie

Snickerssmoothie

Snickerssmoothie, någon? Jag ÄLSKAR den här smoothien och gör den jämt. Det är omöjligt att tro att den är så nyttig som den är, för den smakar som den syndigaste milkshake. Just kombinationen choklad, jordnötter och banan är ju en match made in heaven, så att säga. Eftersom man använder sig av fryst banan får man den där krämiga, kalla konsistensen som en milkshake har, fast utan glassen. Jordnötssmöret mättar lite extra, och ihop med kakao vet vi ju alla att det blir ljuvligt.

Den här milkshaken, förlåt, smoothien, är enkel att ha alla ingredienser till hemma. Jag brukar ha bitar av banan i en påse i frysen, och kakao och jordnötssmör har jag alltid i skafferiet. Till den här snickerssmoothien kan man använda vilken sorts mjölk man vill, vanlig går finfint, men jag brukar använda havremjölk. Den har längre hållbarhet och kan stå längre i kylen, och av någon anledning känner jag mig lite extra hipsternyttig då också.

Och ett tips! Vill du hellre äta det som glass?

Bananglass med choklad

Miminera mjölken till bara ett par matskedar, så får du en krämig ”glass” istället, se inspiration här. Men nu är det snickerssmoothie vi snackar om, och recept följer nedan:

Skriv ut

Snickerssmoothie

Denna snickerssmoothie är så god att det är omöjligt att tro att det inte är milkshake! Mixa fryst banan, kakao, jordnötssmör och valfri mjölk. Färdigt!

 • Författare: Helena
 • Tillagningstid: 5 min
 • Total tid: 5 min
 • Antal portioner: 1 stor eller 2 små 1x

Ingredienser

Scale
 • 1 mogen, fryst banan i bitar
 • 1 msk kakao
 • 1 msk jordnötssmör
 • 2 dl valfri mjölk (jag brukar ta havremjölk)

Instruktioner

Lägg allt i en mixer och kör. Häll upp smoothien på glas och försök behålla den för dig själv.

21 oktober, 2021

En kommentar

 1. Men så gott!
  Inte bara hipsternyttig utan en riktig klimat&ko-kompis!💛 kalvarna tas från sin mamma inom 24 h fr födseln när mjölkproduktionen kommit igång så att människor kan dricka kons bröstmjölk istället för kalven, som får ersättning gjord på palmolja ur en automat. Plus att du mer än halverar ditt klimatavtryck genom att byta till havre så det är helt rätt gjort av dig👌🏽🙏🏼🤗

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration