Frukost Rawfood Smoothies Veganskt Vegetariskt

Hipster-smoothie

Idag har vi vaknat till ännu en solig dag här på Öland, och vad passar då bättre än en uppfriskande smoothie med spenat, lime och chiafrön?

HOHO, det var nog årets mest klämkäcka inledning, eller vad säger ni? Att vakna utan att bli väckt minns jag inte sist det hände, och det finns ingen tid för mig att göra sådana här smoothies på morgonen. Men tanken är ju fin. Och solen skiner faktiskt. Igår var det hela 10 grader här, rena rama vårvädret ju! Så visst är det en fin dag för en smoothie, ändå. Och om min mixer inte hade börjat läcka metallskrot för ett år sedan hade jag kanske gjort mig en snabbissmoothie, vem vet? För det är ju bra med smoothies. En tillförlitlig bas för en god och mättande smoothie är ett par deciliter apelsinjuice och en banan. Till det kan man addera i stort sett vad som helst; jordgubbar, hallon eller mango, till exempel. Eller allihop i samma smoothie. Nu när man kan köpa färdiga mangotärningar i frysen och bär på lösvikt är det lättare än aldrig förr att bulla upp med ingredienser till sin smoothie. Att slänga i en näve babybladspenat i smoothien är ett bra sätt att lura i barnen grönsaker, och med en matsked chiafrön får man faktiskt i sig mer omega 3 än man får av en portion lax, och mer kalcium än en deciliter mjölk. Chiafrön finns i hälsokostaffärer och på flera apotek, och smakar i stort sett ingenting, vilket gör dem enkla att använda i smoothies då de inte innehåller någon smak som kan ta överhand.

Hipstersmoothie, 2 portioner:
3 dl apelsinjuice
1 banan
1 näve babybladspenat
8 blad mynta
1 msk chiafrön
1 lime – rivet skal

Mät upp alla ingredienser i en mixerskål eller kanna och riv ner limeskalet. Kör i mixer (stavmixer går också bra) tills blandningen har blivit slät.

10 februari, 2015

2 kommentarer

  1. Very hipster! Och de där glasen är ju så snygga. Synd bara att Daniel tycker att de är råfula, annars hade det stått några sådana i mitt skåp också. Konstigt egentligen att apelsin och mynta funkar så bra ihop – det borde ju bli litegrann som apelsin och tandkräm 😀

    1. Ja, visst är de piffiga? Funkar finfint till både varma och kalla drycker.
      Kanske att Colgate borde satsa på smakkombinationen apelsin och mint? Vem vet, det kanske skulle bli en storsäljare?

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration