Solmogna jordgubbar och saftig melon är basen i denna somriga sallad som toppas med mynta, getost, parma och kanderade pecannötter
Kanderade pecannötter:
Sommarsallad:
Börja med pecannötterna, som utan problem kan göras flera dagar i förväg och förvaras i lufttät burk. Sätt ugnen på 125C.
Vispa äggvitan i en bunke till ett fast skum och rör sedan ner råsocker och flingsalt.
Rör ner nötterna och rör runt dem tills de är täckta av smeten. Bred sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Nötterna ska inte täcka varandra.
Rosta nötterna i mitten av ugnen i en timme. Rör runt med en stekspade i dem en gång i kvarten. Låt dem sedan svalna och förvara i lufttät burk.
Sommarsallad:
Skär melonen i bitar och dela upp den på två tallrikar.
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna och lägg dem ovanpå melonbitarna.
Placera ut parmaskinkan, gärna i form av små snurror, på tallrikarna, och smula över getost.
Strö över myntablad och krydda med grovmalen svartpeppar och flingsalt. Ringla över lite olivolja och stänk ett par droppar balsamico över varje tallrik.
Toppa varje portion med en liten näve kanderade pecannötter.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/vin-fran-provence-sommarsallad/