Skriv ut

Ägglikörpannacotta

ägglikörpannacotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ägglikörpannacotta är påskens smidigaste dessert! Kan förberedas innan och dekoreras med små fågelbon av riven choklad och godisägg i färg.

Ingredienser

Scale
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk socker
  • 0,75 dl ägglikör
  • ca 12 st små godisägg
  • ca 50 g riven/grovhackad choklad till garnering

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder grädden.

Mät upp grädde och socker i en liten kastrull och värm tills första kokbubblan kommer. Dra då kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen.

Rör ner ägglikören, och häll sedan upp i portionsformar. Ställ i kylen till servering, minst 5 timmar och gärna över en natt för allra bäst konsistens.

Precis före servering, gör små fågelbon på varje pannacotta med riven eller grovhackad choklad och spräckliga små godisägg.