Skriv ut

Älgköttbullar med jordärtskockspuré

Älgköttbullar med jordärtskockspuré

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 4 recensioner

Loading...

Gudomligt goda älgköttbullar med smak av skog och vilt. Servera med rårörda lingon och smörfrästa kantareller.

Scale

Ingredienser

Älgköttbullar:

Jordärtskockspuré:

———-

Instruktioner

Börja med potatis- och jordärtskockspurén. Om förpackningen du hittar i affären med jordärtskockor bara är på 300 g vilket den är på ICA, kör på det då, och öka potatisen till 500 g. Vill du spara tid går det bra att göra purén i förväg och sedan värma upp den i kastrullen lagom till servering.

Skala potatis och jordärtskockor och skär i ganska små bitar.

Mät upp grädde och mjölk i en kastrull, och koka potatis- och jordärtskocksbitarna däri i ca 20 min tills de blivit mjuka. Rör om då och då.

Häll av vätskan, men spara den till att späda purén med till önskad konsistens. Mixa den slät med stavmixer. Purén ska vara ganska lös, då saknar man inte sås.

Till älgköttbullarna; riv löken och rör samman den med alla ingredienserna utom älgfärsen. Låt svälla i ca 5 minuter, tillsätt sedan färsen och forma köttbullar, ca 24 st. Stek i smör runt om. 

När det inte är så lång tid kvar på köttbullarna – stek kantarellerna klara i en stekpanna vid sidan av.

Servera älgköttbullarna med potatis- och jordärtskockspurén, smörstekta kantareller och rårörda lingon.