Skriv ut

Amerikanska cookies med Centergodis

Amerikanska cookies Center

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Sega, tuggiga och alldeles ljuvliga amerikanska cookies fyllda med vårt svenska, kolafyllda chokladgodis Center. Perfekta att ha i frysen!

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Rör samman mjöl, bakpulver, Maizena och salt i en bunke. Vad gäller saltet; här kan man ta 0,5 tsk upp till 1 tsk lite beroende på om man gillar lite sälta eller inte. Jag gillar både och, och brukar variera lite. Men föredrar du en mer klassisk smak, börja med 0,5 tsk.

Ta smöret från värmen och rör ner strösocker och farinsocker i kastrullen. Det går bättre att röra med en handvisp än en sked. Rör sedan ner ägg, äggula och vaniljsocker, och blanda samman i bunken med mjölet. Blanda till en degklump och ställ in i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 150C, och skopa upp minst matskedsstora bitar deg med hjälp av en matsked. Tryck in ca två Center-godisar i varje degklump, försök kapsla in godisbitarna så gott det går i degen. Använder du Dumle – dela kolorna i 2-3 bitar och tryck in dem i degen. Forma degbitarna mer som cylindrar än som runda bollar, och ställ dem på högkant så att de bygger mer på höjden än vad de är runda. Det gör att kakorna håller formen bättre och blir tjockare och får den klassiska ”tuggiga” och lite sega konsistensen som karaktäriserar amerikanska cookies.

Placera ut på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i mitten av ugnen i ca 17 min. Centerfyllningen kommer att flyta ut ur botten på en del av kakorna, och den delen smakar ljuvligt! Strö gärna lite flingsalt över kakorna precis när de kommit ut ur ugnen. (Har du haft i en hel tesked salt räcker det dock med salt.)