Skriv ut

Amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön

Amerikanska pannkakor med citron och vallmofrön

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Amerikanska pannkakor med frisk citronsmak och vallmofrön. Enkla att göra och smakar allra godast ihop med lönnsirap!

Ingredienser

Scale
  • 1 ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 12 msk smält smör
  • rivet skal och saft av en liten, ekologisk citron
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vallmofrön

Instruktioner

Rör ihop äggen med filmjölken.

Smält smöret i stekpannan och rör ner det i äggsmeten.

Skölj citronen och finriv skalet av den. Pressa saften ur citronen, och rör ner både citronzest och citronsaft i smeten.

Blanda de torra ingredienserna för sig, vallmofröna också, och rör ner även dem i smeten.

Stek pannkakor/plättar i stekpanna med smör som är ca 10 cm stora, eller så stora som du vill ha dem. Jag brukar steka 3 st åt gången. Servera med lönnsirap och njut!