Gyllengula, underbart goda amerikanska pannkakor med smak av saffran. Servera dem med lönnsirap och crème fraiche med uppfriskande, rivet apelsinskal.
Blanda ut saffranet med 0,5 dl filmjölk, och låt stå och dra i ca 15 min om du har tid, det kommer att göra mycket för färgen.
Rör sedan samman ägg och resten av filmjölken med en slev. Tillsätt saffransfilen.
Smält smöret i en stekpanna, och rör ner det i filblandningen.
Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner dem i smeten.
Stek pannkakor/plättar i stekpanna (med en liten klick smör i om det behövs) som är ca 10 cm stora i diameter, eller så stora som du vill ha dem. (Jag brukar steka 3 åt gången i stekpannan.) Servera med lönnsirap och bär, eller créme fraiche utvispad med lite florsocker och smaksatt med rivet apelsinskal.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/amerikanska-pannkakor-med-saffran/