Skriv ut

Amerikanska pannkakor med saffran

Amerikanska pannkakor med saffran

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gyllengula, underbart goda amerikanska pannkakor med smak av saffran. Servera dem med lönnsirap och crème fraiche med uppfriskande, rivet apelsinskal.

Ingredienser

Scale
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 1 pkt (0,5 g) saffran
  • 2 msk smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

Blanda ut saffranet med 0,5 dl filmjölk, och låt stå och dra i ca 15 min om du har tid, det kommer att göra mycket för färgen.

Rör sedan samman ägg och resten av filmjölken med en slev. Tillsätt saffransfilen.

Smält smöret i en stekpanna, och rör ner det i filblandningen.

Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner dem i smeten.

Stek pannkakor/plättar i stekpanna (med en liten klick smör i om det behövs) som är ca 10 cm stora i diameter, eller så stora som du vill ha dem. (Jag brukar steka 3 åt gången i stekpannan.) Servera med lönnsirap och bär, eller créme fraiche utvispad med lite florsocker och smaksatt med rivet apelsinskal.