Skriv ut

Anettes viltgryta

Anettes grymma viltgryta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,17 av 6 recensioner

Loading...

Fantastiskt god viltgryta som funkar på älg, hjort och rådjur, som får puttra i flera timmar på spisen och sedan rundas av med grädde.

Scale

Ingredienser

Toppredning:

Instruktioner

Hacka lök, purjo, morötter och äpple. Pressa vitlöksklyftorna, och fräs alltihop i olja eller smör i en gryta eller stor kastrull.

Putsa viltköttet och skär i bitar. Bryn i omgångar i en stekpanna, lägg över efter hand i grönsaksgrytan. (Vill du snabba upp processen – låt det bryna ihop med löken och det andra.)

Fyll på med vatten, lagerblad, fond och malda kryddor. Låt småputtra under lock i några timmar. Köttbitarna ska hålla ihop men ändå vara så möra att de faller isär när man äter dem. Rör om då och då.

Efter ca 3,5 timmar – tillsätt soja och grädde. Skaka samman 1 msk mjöl med 3 msk grädde till en toppredning och häll i grytan så den tjocknar lite. Koka i ca 30 min till, och servera sedan med t ex pressad potatis, gelé och inlagd gurka.